Ingen vil ha oppdragene ved Malangseidet og Sand skole:

VANSKELIG: Å utbedre branntekniske feil og mangler ved Malangseidet skole og å renovere bassenget ved Sand skole er prosjekter som kommunen har hatt vanskelig med å få noen til å ta på seg. ARKIVFOTO.
VANSKELIG: Å utbedre branntekniske feil og mangler ved Malangseidet skole og å renovere bassenget ved Sand skole er prosjekter som kommunen har hatt vanskelig med å få noen til å ta på seg. ARKIVFOTO.

Entreprenørene har ikke kapasitet

BALSFJORD: Entreprenører i kommunen har hendene fulle og dermed ikke kapasitet til å ta på seg oppdrag med å utbedre feil og mangler ved Malangseidet skole eller renovere bassenget på Sand.

Publisert Sist oppdatert

Etter at Malangseidet skole ble stengt på dagen på grunn av dårlig brannsikkerhet har det blitt kjent at kommunen har forsøkt å få noen til å ta på seg utbedringene som må gjøres, men at ingen entreprenører har kommet på banen. Det er også halvannet år siden kommunestyret vedtok å bruke seks millioner kroner på å renovere bassenget ved Sand skole. Det prosjektet har også blitt lagt ut på anbud uten at noen har vist interesse.

Malangseidet

Allerede for flere år siden ble det av Brann og redning påpekt feil og mangler ved Malangseidet skole, og årsaken til at noe ikke er gjort tidligere for å utbedre feilene forklares av konstituert rådmann, Einar Nøstvik Guleng med at det har vært liten interesse for prosjektet.

– Det har vært lyst ut utallige ganger i løpet av årene, men ingen entreprenører tok tak i det, sa Guleng til Nye Troms sist uke.

Før sommeren i år fikk kommunen et varsel om bruksforbud, med frist til den 19. august å utbedre feilene. Guleng ba da byggforvaltninga dele opp anbudet i småbiter med håp om at flere entreprenører ville komme på banen. De fikk kun napp på alarmanlegget.

– Jeg ba byggforvaltninga om å ta kontakt med brann og redning for å høre om dette var tilstrekkelig for å unngå stenging, men det var det ikke, sa Guleng.

Ikke kapasitet

Nye Troms har vært i kontakt med et par av entreprenørene som holder til i Balsfjord kommune. Både daglig leder i Nysted og i Tromsbygg forteller at det er travle timeplaner og lite kapasitet som er årsaken til at de ikke har vist noen stor interesse for oppdragene.

- Det er bare et kapasitetsproblem for vår del. Det er ikke noe annet enn det. Vi ønsker i utgangspunktet å ta disse jobbene for kommunen, men høsten er den årstiden vi er aller mest opptatt, sier daglig leder i Nysted, Jan Nysted.

Han forsikrer at det ikke er noe spesielt med disse to prosjektene som gjør dem lite attraktive å ta på seg.

- Men akkurat det med å bygge basseng er jo litt spesielt, og kan by på en del utfordringer, og da er det enda mer viktig å ha nok ledig kapasitet til å ta det på seg, og det har vi ikke nå.

For tida jobber Nysted blant annet med boliger og renovering av de gamle omsorgsboligene i Nordkjosbotn.

Timing

Daglig leder i Tromsbygg, Even Edvardsen forteller at det i all hovedsak er kapasitet som er årsaken til at heller ikke de har hatt mulighet til å ta på seg noen av de to prosjektene som kommunen har lagt ut på anbud.

- Nå er vår kapasitet i hovedsak bundet opp i Tine meieriet og leiligheter på Storsteinnes. Vi har liten kapasitet utover de prosjekter som er igangsatt, forteller Edvardsen.

At utbedringer ved Malangseidet skole har vært lagt ut på anbud har ikke bedriften vært klar over, og bassenget på Sand har ikke bedriften hatt kapasitet til med alt annet som har foregått.

- På mer generelt grunnlag, så har timing mye å si. Både når det kommer til hvilke prosjekter man har gående, men også dersom offentlige innkjøpere for eksempel velger å legge ut prosjekter rett før fellesferien, med svarfrist i ferien eller rett over fellesferien. Da kan det i mange tilfeller bli vanskelig å få deltatt i tilbudskonkurransen, for det krever egentlig ganske mye jobb både for oss og våre samarbeidspartnere, forklarer Edvardsen.

Powered by Labrador CMS