HØYTID INGEN UNNTAK: Leder i Målselvs ettersøkskorps, Tor Eriksen har jegere i beredskap i høytida. Elgen krysser veiene våre uavhengig om det er røddag eller ikke, så vær på vakt. Arkivfoto: Malin Myrbakken.
HØYTID INGEN UNNTAK: Leder i Målselvs ettersøkskorps, Tor Eriksen har jegere i beredskap i høytida. Elgen krysser veiene våre uavhengig om det er røddag eller ikke, så vær på vakt. Arkivfoto: Malin Myrbakken.

Er i viltberedskap

MÅLSELV: Ettersøkskorpset måtte rykke ut klokka 17 på julaften. Så senket julefreden seg.

Publisert Sist oppdatert

I de siste dagene før jul måtte ettersøkskorpset i Målselv rykke ut til flere elgpåkjørsler og elgrelaterte hendelser. Juleaften var intet unntak.

– Julemiddagen var knapt servert, da jegerne som var i beredskap måtte rykke ut. Det var to jegere som da dro ut til en elgpåkjørsel på en privat vei på Kjerresnes, forteller leder for ettersøkskorpset, Tor Eriksen.

Bilen hadde holdt lav hastighet, og det gikk bra med bilisten. Elgen gikk det derimot verre for. Elgkalven hadde brukket bein og hadde flere skader. Derfor ble den avlivet på stedet.

– Det viser seg at det lønner seg å ha vaktberedskap også på helligdagene. Vi kommer også til å være i beredskap nyttårsaften og første nyttårsdag, forteller Eriksen.

Men etter at jula i femtida på juleaften ble ringt inn, så har ettersøkskorpset hatt det fredelig. De har ikke hatt en eneste utrykning siden. Det tror Eriksen har to årsaker.

– Vi ser at målselvelgen har trekt ned dalen og mange befinner seg nær veiene våre. Vi ser også at elgene som trekker fra nabokommunene og fra kysten, har kommet hit, forklarer han.

Den andre årsaken mener han er at folk er oppmerksomme og på vakt for elg når de ferdes langs veiene. Der oppfordrer han folk til å fortsette med, for selv om elgtrekket ser ut til å være over er ikke elgfaren over. Det samme gjelder for rein og rådyr.

– Vi vet at det befinner seg mye vilt i vårt nærområde, og faren for å møte dem langs veiene våre er stor. Derfor oppfordrer vi alle til å avpasse farta og være på vakt når de ferdes langt veiene våre, sier han.

Powered by Labrador CMS