SJEF INNTIL VIDERE: Gjermund Hol er konstituert som skiskytterpresident. Foto: Ivar Løvland
SJEF INNTIL VIDERE: Gjermund Hol er konstituert som skiskytterpresident. Foto: Ivar Løvland

Er spurt om permanent opprykk

MÅLSELV: Gjermund Hol ble mandag konstituert i stillinga som president i Norges skiskytterforbund fram til et ekstraordinært ting i november. Det var også dialog om permanent opprykk.

Publisert Sist oppdatert

Gjermund Hol fra Målselvs skiskyttere ble valgt inn i sentralstyret til Norges skiskytterforbund i 2012. Ved skiskyttertinget i juni ble han valgt til 1. visepresident med ansvar for sport. Da president Erlend Slokvik nylig gikk av for å overta jobben som sportssjef i friidrettsforbundet, ble Hol forespurt om å sitte som president resten av tingperioden. Fram til sommeren 2020. Det takket han nei til, ut fra en totalvurdering med lang gjenværende tingperiode. Derfor ble det besluttet å gjennomføre ekstraordinært ting for valg av president.

- Jeg har en tidkrevende jobb og mange verv innen idretten, og føler meg ikke rigget akkurat nå for å påta meg et så tungt verv i resterende tingperiode, sier Gjermund Hol.

I stedet sitter han midlertidig fram til et ekstraordinært skiskytterting avholdes i forbindelse med sesongåpninga på Sjusjøen i slutten av november.

- Det å være president i skiskytterforbundet er ikke en jobb, men et veldig tidkrevende verv som innebære veldig mye jobb og reisevirksomhet. Da er min utfordring tid, sier Gjermund Hol.

Presidentvervet i forbundet medfører blant annet mye representasjon og møter, og mer involvering i media og markedsarbeidet.

- Vi skal nå gjennom en prosess fram mot det ekstraordinære tinget, så får vi se, sier Hol, som synes det er hyggelig å bli spurt om å overta presidentjobben permanent.

- Jeg har holdt på med skiskyting lenge, og i mange ulike roller. Vervet som president skremmer heller ikke, men det er belastninga totalt som gjør det vanskelig, sier Gjermund Hol.

Han skal likevel ta hensyn til den prosessen som nå skal gå frem mot det ekstraordinære tinget.

- Nå får vi se hva som skjer i tiden fram til det ekstraordinære skiskyttertinget, og ta ting derfra, sier Gjermund Hol.

I helga får han sin offisielle debut som president i Norges skiskytterforbund når han er til stede på norgesmesterskapet i rulleskiskyting på Gautefall i Telemark.

Powered by Labrador CMS