GLAD: Slik jubler en vinner i sesongåpninga. Erik Valnes slo alle på Beitostølen fredag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
GLAD: Slik jubler en vinner i sesongåpninga. Erik Valnes slo alle på Beitostølen fredag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Erik (23) helt suveren i sesongåpninga

BEITOSTØLEN: Erik Valnes fra BOIF startet sesongen på best mulig måte. På Beitostølen knuste han samtlige på den klassiske sprinten og vant sesongåpninga.

Publisert Sist oppdatert

LANGRENN

23-åringen fra Bardufoss OIF hadde bare Pål Golberg foran seg i prologen fredag. Deretter gjorde Valnes unna både kvartfinalen og semifinalen med å vinne disse. I finalen møtte han regjerende sprint-verdensmester Johannes Høsflot Klæbo, Pål Trøan Aune, Fredrik Riseth, Håvard Solås Taugbøl og franske Lucas Chanavat. Der var Valnes litt bak i starten, men halvveis i finalen gikk han opp i tet av det sterke feltet og i den siste tøffe bakken fosset Valnes opp, uten at konkurrentene klarte å svare. På oppløpet kontrollerte nærmest den ferske landslagssprinteren og vant foran Aune og Chanavat.

- Det var veldig artig. Jeg kjørte hardt opp den siste bakken, og da jeg ikke så noen i sidesynet var det en deilig følelse, sa Erik Valnes til NRK rett etter målgang.

Slik jubler en vinner i sesongåpninga. Erik Valnes slo alle på Beitostølen fredag.

Med denne seieren skal det godt gjøres at ikke Valnes kaprer en av de to ledige plassene til minitouren i Finland neste helg som er åpninga av verdenscupsesongen. Da er en klassisk sprint første distanse neste fredag.

- God tur til Ruka! Var beskjeden fra NRKs langrennsekspert Fredrik Aukland til Valnes i intervjusonen.

- Jeg håper Arild (Monsen, landslagstrener, red. anm.) hørte det, repliserte Erik Valnes.

Regjerende verdensmester Johannes Høsflot Klæbo mener BOIF-løperen imponerte i sesongens første renn:

- Det han gjør er rått, men vi har sett på treningene at han er veldig sterk, sa Høsflot Klæbo til NRK.

Sjøl endte han på en 5. plass i finalen.

- Johannes er i slag og han kommer. Vi skal ikke legge for mye i at han blir nummer fem her i finalen, sa Valnes til statskanalen etter sprintseieren.

BOIF-løperen understreker at sesongåpninga ikke er sesongens viktigste renn.

- Vi skal ikke legge alt for mye i dette rennet, men jeg følte meg sterk i dag, sa Erik Valnes etter seieren.

Lørdag går Erik Valnes en 15 km klassisk på Beitostølen. Han står over søndagens distanse i fristil.

Powered by Labrador CMS