Langrennsåpning i Finland:

TRÅ FINALE: Erik Valnes gikk sterkt i Finland fredag, men ble stoppet av snøforholdene i finalen. Foto: Terje Pedersen/NTB (arkiv)
TRÅ FINALE: Erik Valnes gikk sterkt i Finland fredag, men ble stoppet av snøforholdene i finalen. Foto: Terje Pedersen/NTB (arkiv)

Erik åpnet sesongen med en 4. plass

MÅLSELV: MUONIO: Erik Valnes vant både prologen, kvartfinale og semifinale, men i finalen måtte han se tre sterke løpere foran seg under den klassiske sprinten i finske Muonio.

Publisert Sist oppdatert

Landslagssprinter Erik Valnes viste meget solide takter i prologen, der han var flere sekunder foran sine nærmeste konkurrenter da skisesongen ble kjørt i gang i Nord-Finland. Valnes hadde nesten sju sekunder bedre tid enn russiske Alexander Terentev der. BOIF-løperen fortsatte med å vinne både kvartfinalen og semifinalen, men i møtet med Terentev, landsmann Sergey Ustiugov og italienske Federico Pellegrino på oppløpet i sprintfinalen, trakk Valnes det korteste strået.

– Det så bra ut inn mot oppløpet, da syntes det som han hadde kontroll, men da de to beste sporene ble opptatt måtte Erik velge et spor som ikke gikk i det hele tatt. Det snødde ganske tett under finalene, og det var bare to av sporene på oppløpet som var gode nok. I de to andre var det bråstopp, og det fikk Erik merke, sier Truls Hallen, assistenttrener for Team Elon Nord-Norge.

Tross et spor som var ganske håpløst, var siste sesongs sølvvinner fra VM-sprinten i Oberstdorf bare 0,6 sekunder bak vinneren, Sergey Ustiugov. Han kjempet seg foran Terentev og Pellegrino på oppløpet. Torgeir Sulen Hovland og Vebjørn Moen kom på plassene bak Valnes i finalen.

Anna Svendsen fra Tromsø skiklubb fikk i kvinneklassen nærmest samme opplevelsen som landslagskollega Erik Valnes. Også hun måtte på oppløpet i et spor som ikke hadde mye gli, men mye snø, og dermed endte også hun på en 4. plass. Blant kvinnene var Laura Gimmler fra Tyskland best, foran Anne Kylloenen fra Finland og Victoria Carl fra Tyskland. Svendsen var 0,9 sekunder bak vinneren.

Ingrid Andrea Gulbrandsen fra BOIF gikk ikke den klassiske sprinten fredag. Hun går heller ikke det klassiske distanserennet som går lørdag på grunn av en skade i foten, men hun skal gå rennet i fristil søndag.

Erik Valnes går lørdagens klassiske distanse, men skal etter planen ikke gå søndagens distanserenn i fristil.

BOIF-løper Maximilian Bie gjorde en sterk sprint i Finland. Han tok seg helt til semifinalen, men der ble det stopp for Bie som endte sist i sin semifinale. Likevel en svært oppløftende sesongstart av ham.

Langrennsåpninga i Muonio samler sterke løpere fra flere nasjoner. Svendsen og Valnes er de eneste norske landslagsløperne som er der. Den nasjonale langrennsåpninga er på Beitostølen neste helg.

Powered by Labrador CMS