SELVSAGT MED: Sist sesong var Erik Valnes verdens nest beste sprinter i verdenscupen sammenlagt. Da er det ikke rart sprintlandslagstrener Arild Monsen (t.v.) har han med når neste sesongs landslag presenteres tirsdag. Foto: Terje Pedersen, NTB Scanpix
SELVSAGT MED: Sist sesong var Erik Valnes verdens nest beste sprinter i verdenscupen sammenlagt. Da er det ikke rart sprintlandslagstrener Arild Monsen (t.v.) har han med når neste sesongs landslag presenteres tirsdag. Foto: Terje Pedersen, NTB Scanpix

Erik som ventet med videre på landslaget

MÅLSELV: Som ventet er Erik Valnes fra Bardufoss OIF med videre på sprintlandslaget i langrenn. Neste sesongs landslag blir offisielt presentert tirsdag.

Publisert Sist oppdatert

LANGRENN

24 år gamle Erik Valnes fra Sørreisa endte på en uhyre sterk 2. plass i sprintverdenscupen sist sesong. I sitt første år på landslaget ble det flere pallplasser på ham, og bare seieren manglet internasjonalt fra å gjøre sesongen nærmest fullkommen. Kun Johannes Høsflot Klæbo var bedre til slutt sammenlagt, da verdenscupen ble stanset før rennene i USA og Canada.

Tirsdag er selvsagt BOIF-løperens navn med når kommende sesongs landslag blir offentliggjort på en pressekonferanse i Oslo. Det bekrefter han på ei melding til oss mandag.

– Det er vel ikke akkurat noen stor hemmelighet at jeg er med videre der, skriver Valnes, i det han er på tur ut på en lengre fisketur.

Sprintlaget

Ifølge NTB får han der selskap av Sindre Bjørnestad Skar, Pål Golberg, Finn Hågen Krogh, Håvard Solås Taugbøl og Johannes Høsflot Klæbo. Sistnevnte kommer tilbake til sprintlandslaget etter en sesong på allround-laget. Borte fra sist sesongs lag er Sondre Turvoll Fossli og Eirik Brandsdal. Førstnevnte fikk hjertestans i fjor og bestemte seg nå for at planer om comeback er skrinlagt, mens Brandsdal for noen uker siden varslet at en lang og god toppkarriere var over.

– Jeg gleder meg til å sette i gang en ny treningssesong med et lag som ser litt annerledes ut enn før, skriver Erik Valnes til oss.

Han tror fortsatt sprintlandslaget med norske farger vil være verdens beste sprintlag:

– Ja, det skal vi fortsatt være, skriver Erik Valnes i en SMS til oss.

Sundby vraket

Veteranen Martin Johnsrud Sundby, som ble verdensmester på 15 km klassisk i Seefeld sist VM, er vraket fra allround-landslaget til forbundet. Det bekreftet han selv til NRK i helga. De tolv siste årene har Sundby vært en del av landslaget. Som tittelforsvarer er han uansett klar for neste vinters VM i tyske Oberstdorf.

På spørsmål fra NRK om det kjennes vemodig å bli vraket fra landslaget, svarer 35-åringen:

– En utrolig rar følelse. Det er veldig rart. Men mitt mål er det samme. Jeg skal ta medaljer i VM til vinteren. Men på andre premisser og premisser jeg ikke har peiling på. Det er vemodig. Jeg vet ikke hvordan jeg skal beskrive følelsen ennå, sier Martin Johnsrud Sundby.

Sprint i klassisk

I Oberstdorf er det en sprint i klassisk stil som står på programmet i månedsskiftet februar/mars. Det blir sesongens kanskje aller største mål for Erik Valnes. BOIF-løperen gikk under prøve-VM i vinter inn til en tredjeplass i VM-løypene i Tyskland. Bare slått av landsmennene Johannes Høsflot Klæbo og Pål Golberg.

– Det var en trasé som passet meg godt med sugende motbakker. Før VM er det helt klart en fordel å kjenne løypa, sa Erik Valnes etter pallplassen der under prøve-VM i vinter.

Powered by Labrador CMS