Heimdal om gang- og sykkelvei i Nedre Bardu:

GANGVEI: Her langs Beredskapsveien, fra Nedre Bardu skole, over Brandmobrua og til Fjellstadveien, er det planlagt at gangveien skal bygges. Foto: TERJE TVERÅS
GANGVEI: Her langs Beredskapsveien, fra Nedre Bardu skole, over Brandmobrua og til Fjellstadveien, er det planlagt at gangveien skal bygges. Foto: TERJE TVERÅS

– Et gryteklart prosjekt

BARDU: Ordfører Toralf Heimdal ber om et møte med fylkesråd for samferdsel for å få fortgang i bygging av en gang- og sykkelvei mellom Nedre Bardu skole og Fjellstadveien.

Publisert Sist oppdatert

På bakgrunn av et skriftlig spørsmål til kommunestyret som representant Nils Elverum (Sp) har meldt inn, har ordfører Toralf Heimdal sendt en epost til den nye fylkesråden for samferdsel, Kristina Hansen, om arbeidet med gang- og sykkelveien i Nedre Bardu.

I eposten minner han om at det i 2014 ble bevilget 4,8 millioner kroner til prosjektet, et prosjekt som kommunen allerede har spyttet nærmere én million inn i ved å gjøre ferdig reguleringsplanen og detaljregulere prosjektet i 2017. Senere ble prosjektet strøket av lista over trafikksikkerhetstiltak fra fylkeskommunen. Nå ber ordføreren om et møte med fylkesråden og de fagansvarlige.

Koronatiltak

– Dette er en gyllen anledning, for det er et gryteklart prosjekt, noe statlige myndigheter har etterspurt. Det har fylkeskommunen anledning til å sette i gang, nå som det kan komme inn under koronatiltakene og med statlige midler, sier Heimdal.

Fylkeskommunen har, sammen med Vegvesenet og fylkesveietaten, hatt mye å gjøre med omorganisering. Men nå skal det ha roet seg. Derfor mener Heimdal det er på sin plass å få fortgang i arbeidet med tanke på en rask prosess og hurtig realisering. Kommunen kan også være behjelpelig med å forskuttere midler til prosjektet, under forutsetning av at dette tilbakebetales.

Forskuttering

Under kommunestyret onsdag ble det orientert om prinsippet med å forskuttere et prosjekt. Selv om rådmannen har meldt dette prosjektet til KS som er mulig prosjekt som kan igangsettes umiddelbart i koronakrisa, er det ikke like enkelt med kommunal forskuttering, som det kan høres ut som.

– Selv om vi vedtar å forskuttere, må vi ha en forpliktende, skriftlig avtale mellom fylkeskommunen og Bardu kommune hvor alle forhold er klart. Det har vi ikke i dag. Videre må avtalen forankres i fylkesting og kommunestyre, sa rådmann Håvard Gangsås.

Prosjektet må i så fall inn i investeringsbudsjettet, og mellomværende fra den andre parten må inngå som en del av finansieringa, noe revisjonen er nøye på, ifølge rådmannen.

– Da vil dette med oppgjørstidspunktet ligge inne. Jeg vil fraråde at man starter med noe som helst før dette er klart. Alt må være skriftlig på plass før vi setter i gang, sa Gangsås.

Powered by Labrador CMS