Et løft for innlandet

det er sannelig ikke dagligdags at noen proklamerer at de er villig til å legge 100 millioner private kroner i potten for å utvikle et konsept som vil ha stor synergiverdi for Bardufoss, så vel som Målselv og hele innlandet i Troms

Publisert Sist oppdatert

Debatt
Dette er et debattinnlegg. Innlegget uttrykker skribentens egne synspunkter.

De har gått svanger med planene i lang tid, og i går slapp de katta ut av sekken. Eierne av Bardufoss hotell vil bruke 100 millioner kroner på å renovere det gamle og bygge en helt ny hotelldel, og arbeidet med dette starter allerede til høsten. Om alt går etter planen skal da et topp moderne hotell, med 122 rom, 250 senger, ny restaurant, konferanseavdeling og flere andre fasiliteter, stå ferdig i Bardufoss sentrum i desember 2019. Det er spennende, og det er ikke minst et kjærkomment signal med tanke på den videre utviklinga av det definerte handelssenteret i Målselv.

Kristin og Thorbjørn Nymo har hatt mange planer gjennom snart to tiår med forretningsvirksomhet i Målselv. Langt fra alle disse planene er blitt realisert, men i fjor ble en milepæl nådd med realiseringa av det sentrumsnære leilighetskomplekset i Øvreveien. Bardufoss hotell har de drevet siden 2003, og i perioden fram til nå har deres planer for hotellet tatt mange vendinger. I 2010 proklamerte de at de ønsket å bygge et nytt hotell på Rustahøgda, og året etter var det tomta vest for Rema-butikken som var det ønskede alternativet. I 2013 ble så hotellet lagt ut for salg, og det uttalte målet den gang var å trekke seg ut av alt som hadde med hotelldrift i Målselv å gjøre. Men slik ble det ikke, og i de senere år har de utviklet planene som i går ble presentert for omverdenen.

Og det som nå planlegges er ikke småtteri i Målselv-sammenheng. Thorbjørn Nymo sier i dagens avis at han er trygg på markedsgrunnlaget for investeringa og at han tror 200 prosent på prosjektet. Sett utenfra er det gledelig, for det er sannelig ikke dagligdags at noen proklamerer at de er villig til å legge 100 millioner private kroner i potten for å utvikle et konsept som vil ha stor synergiverdi for Bardufoss, så vel som Målselv og hele innlandet i Troms. Ikke minst er dette bra for utviklinga av Bardufoss sentrum, for det er ikke til å stikke under stol at noen har vært bekymret for den. Men nå skal altså et stort konferansehotell bygges, og det vil bli et iøynefallende faktum at dette blir liggende vegg i vegg med en butikk som Coop nylig brukte 30 millioner på å oppgradere.

Og nettopp konferanseaspektet er det kanskje aller mest spennende med de planene som nå skal realiseres. Hvert år omsettes det et anselig antall millioner kroner knyttet til kurs og konferansearrangement rundt om i landet, men få av disse kronene blir lagt igjen på innlandet i Troms. Her kan den umiddelbare nærheten til flyplassen og den sentrale plasseringa langs E6 bli et stort pre for nye Bardufoss hotell, og det er langt fra utenkelig at man slik kan trekke mange større arrangement til Målselv. I så fall vil dette også være noe mange andre aktører i nærmiljøet kan dra veksler på, og det blir veldig spennende å se hvordan dette utvikler seg når hotellet står ferdig.

Med de nye planene vil Bardufoss hotell bli det største av sitt slag i Midt-Troms. Det innebærer en ny æra for hotellet som har ei historie som spenner over 70 år tilbake i tid, og vi håper at eierne vet å spille på lag med gode krefter i lokalsamfunnet når konseptet skal utvikles. Vice versa håper vi at gode lokalkrefter vet å bygge opp om de mulighetene ei slik satsing kan gi, for vi er overbevist om at et slikt etablissement må spille i harmoni med de nære omgivelsene for å kunne lykkes. Man kan med rette si at ei så stor satsing må basere seg på en ekstern kapitalflyt fra utenbygds kunder for å få de økonomiske hjulene til å gå rundt, men det finnes utallige bevis på at dette ikke trenger å stå i motstrid til et godt tilbud og gode relasjoner til nærmiljøet. Heller tvert om.

Det som nå presenteres er utvilsomt ei satsing som kan bli et løft for innlandet må mange nivå, og det håper vi folk i nærmiljøet vårt ser, forstår og bygger opp under. For bak det sløret av jantelov og dommedagsprofetier som helt sikkert finnes når såpass store planer presenteres, er det ikke vanskelig å se at ei hotellsatsing noen hundre meter fra en flyplass med flere daglige avganger og ankomster fra hovedstaden bør ha gode forutsetninger for å lykkes. Vi ønsker i alle fall lykke til, og vil spent følge den videre utviklinga av et prosjekt som vi ser på med entusiasme. Og som vi finner mange gode grunner til å bejuble.

Delta i debatten
Send inn din ytring på e-post til redaksjonen@nye-troms.no

Powered by Labrador CMS