RAKING: Dugnader på kirkegårdene rundt om er et sikkert vårtegn. Her er Torill Pedersen (t.v.), Berit Skogeng, Ester Antonsen og Norleif Corneliussen i full sving på Slettmo kirkegård i Balsfjord. Foto: Ivar Løvland
RAKING: Dugnader på kirkegårdene rundt om er et sikkert vårtegn. Her er Torill Pedersen (t.v.), Berit Skogeng, Ester Antonsen og Norleif Corneliussen i full sving på Slettmo kirkegård i Balsfjord. Foto: Ivar Løvland

Et sikkert vårtegn

SLETTMO: Vi er straks mai måned til endes. Ett av de sikreste tegnene på at sommeren nærmer seg er dugnadene som avvikles på alle kirkegårdene rundt om.

Publisert Sist oppdatert

Det pusses og stelles rundt om på alt av kirkegårder, slik at de skal se best mulig ut når plantene skal i jorda på den enkelte grav. På Slettmo kirkegård var det fredag godt besøk da årets dugnad ble gjennomført.

- Det er veldig godt oppmøte når vi har dugnad. Hvert eneste år kommer det godt med folk og bidrar, sier Berit Skogeng, Norleif Corneliussen og Torill Pedersen som alle er med i Blomsterfondet til Slettmo kirkegård.

Fredag ettermiddag var rundt 20 personer i sving for å rake løv og mose fra kirkegården på østsida av Balsfjorden. Med river og trillebår ble det jobbet i to-tre timer for å pynte kirkegården for sommeren.

- Dette er en dugnad som har vært utført i mange tiår. Og det er stort sett slik alle kirkegårder i kommunen holdes ved like. Det er folk som stiller på dugnad som gjør at de ser bra ut, sier Berit Skogeng.

- Det var tidligere år noen år at klippinga sommerstid også ble gjort på dugnad. Nå er det heldigvis ikke slik lenger, sier Norleif Corneliussen.

Dugnad viktig

Nå er det kirkekontoret som har ansvaret for klippinga, og det setter bygdefolk pris på.

- Det å ha en fint stelt kirkegård er viktig for mange, sier de tre fra Blomsterfondet.

I vinter har musa herjet mye. Heller ikke kirkegården på Slettmo har sluppet unna.

- Hadde vi ikke fått raket unna mose og gress nå, ville det nok blitt vanskelig å få klippet skikkelig når sesongen for det starter, sier Torill Pedersen.

Hun sier at det for mange er viktig å stille opp og bidra for at kirkegårdene er velstelt. Så viktig at de kanskje stiller tidligere på dugnadsdagen eller før det, om de er forhindret fra å stille opp de timene når dugnaden egentlig foregår.

- Dugnaden er viktig for mange, og det sosiale med en kaffetår, vafler og en hyggelig prat etterpå gjør det hele ekstra koselig, sier Berit Skogeng, Norleif Corneliussen og Torill Pedersen samstemt.

Powered by Labrador CMS