Et tilsettingsråd, en rådmann og en skolestruktur

Foto: Kari Anne Skoglund
Foto: Kari Anne Skoglund

Det er skolebarna, vår kommende generasjon, som skal betale for slett politisk håndverk. «Balsfjord – for fremtiden» er død og begravet, man går fremtiden i møte med stridsøksen høyt hevet.

Publisert Sist oppdatert

Debatt
Dette er et debattinnlegg. Innlegget uttrykker skribentens egne synspunkter.

Avtalen med Balsfjord kommunes tidligere rådmann er i boks. Jakten på den nye rådmannen er i gang. I henhold til Nye Troms 19. februar legger kommunestyret og tilsettingsrådet beslutte at denne gangen skal man bruke ekstern kompetanse til å finne den best egnede kandidaten. Kompetanse som man ikke synes å finne i egne rekker. Forrige runde med rådmannsleting gjorde man på egen kjøl, med stort sett samme kompetanse i tilsetningsrådet.

Er det slik at kompetanse har forsvunnet fra rådet i mellomtiden? Eller har man aldri hatt kompetanse på området? Resultatet av tilsetting av den nå avspiste rådmannen kjenner vi alle; lukrativ etterlønnsavtale uten verken arbeidsplikt eller begrensning i hva den tidligere rådmann kan foreta seg i perioden, store beløp til egne og motpartens advokater, tilsetting av vikarierende rådmann osv, osv; listen blir lang.

Hvor mye den totale kostnaden blir er ikke opplyst i artikkelen i Nye Troms, ikke er det opplyst i kommunestyrets sak PS 21/20, men at dette er flere millioner i ekstra utgifter kan vi lett konkludere med. Jeg oppfordrer noen av kommunestyrets medlemmer til å ta dette opp neste kommunestyre; hva er det totale beløpet dette har kostet skattebetalerne i Balsfjord kommune?

Ikke bare har ansettelsesutvalget og øvrig politisk ledelse gjort en slett jobb ved ansettelsen av rådmannen, en rådmann som antagelig gjorde det beste hun kunne i sin stilling, men man har heller ikke funnet grunnlag for permisjon og deretter avskjedigelse, noe som har kostet innbyggerne enda mer. Alt dette er iscenesatt av stort sett samme politiske ledelse, uten et snev av ansvar, anger eller ydmykhet.

I samme åndedrag som man gir rundhåndet av den ene hånden, tar man med den andre fra innbyggerne. I disse tider gjøres siste hånd på verket med å legge ned skoletilbud i ytterkantene av Balsfjorden. Det er skolebarna, vår kommende generasjon, som skal betale for slett politisk håndverk. «Balsfjord – for fremtiden» er død og begravet, man går fremtiden i møte med stridsøksen høyt hevet.

At politikerforakten sprer seg som brann i tørt gress er det ingen som tar hensyn til. Det virker som om den politiske ledelsen i kommunen bruker blåselampe for å få fart på spredningen. Mitt råd er å ta rev i seilene, tenke fremover og hvordan man ønsker at kommunen skal se ut om 10-20-30-40 år. Å legge ned skolene i distriktet er feil veil å gå. Samtidig oppfordrer jeg til at politisk ledelse tar ansvar for sin manglende lederevne, finner en annen finansiering av sine mangelfulle beslutninger enn skolene, og slipper til de som egentlig vant høstens valg.

Delta i debatten
Send inn din ytring på e-post til redaksjonen@nye-troms.no

Powered by Labrador CMS