ROCKEPENGER: Ala Rock-leder Øivind Kongsjorden (t.v.) mottok sjekken på 30 000 kroner fra Sparebanken Narvik.
ROCKEPENGER: Ala Rock-leder Øivind Kongsjorden (t.v.) mottok sjekken på 30 000 kroner fra Sparebanken Narvik.

Ett steg nærmere ferdigrigget Alarock-scene

BARDU: Torsdag mottok rockeklubben Alarock 30 000 kroner fra Sparebanken Narvik til Alarock-scenen. Nå håper rockeklubben å ha en ferdigrigget scene klar i løpet av et par måneder.

Publisert Sist oppdatert

Torsdag møttes styret i Alarock, representanter fra Sparebanken Narvik, representanter fra ungdomsrådet i Bardu og barduordføreren på Alarock Scene. Scenen ble ferdigstilt i fjor, og Sparebanken Narvik har støttet prosjektet med til sammen 40 000 kroner. 30 000 av disse kronene mottok Alarock på torsdag. Banken har vært en viktig samarbeidspartner gjennom Rock&Kor-festivalen og Ungdommens Rock&Kor-festival, og Alarock-leder Øivind Kongsjorden er takknemlig for støtten de får.

– Det er viktig at de er en partner som virkelig ser nytten av det vi driver med, vi hadde aldri klart det uten slike samarbeidspartnere. Mye kan gjøres på dugnad, men oppussing koster penger, sier Kongsjorden.

Han beskriver en ufattelig stor mengde dugnadstimer som har gått med til å pusse opp lokalet og ferdigstille Alarock scene. De har også søkt og fått offentlige midler, hvor kravet er at man betaler 25 prosent av totalkostnaden av egen lomme. Da er det godt med slike økonomiske bidrag. Alarock har også søkt om midler til lysutstyr, noe de fortsatt venter på svar på. Kongsjorden forteller at de har store planer for Bardus nye kulturarena.

– Nå gjør vi ganske store investeringer på flere hundre tusen, hvor målet er å ha ei ferdig opprigga scene som står klar til bruk, sier Kongsjorden.

Ikke bare konserter

Det skal kjøpes inn utstyr for mellom 300 000 og 400 000 kroner, og akkurat nå ligger det ute på anbud. Lyd- og lysprosjektet er et samarbeid mellom rockeklubben, Bardu Ungdomsråd og Musikkutstyrsordningen. Kongsjorden håper at de innen et par måneder skal ha utstyret oppkoblet og klart til bruk.

– Nå får vi et skikkelig profesjonelt PA-anlegg (lydanlegg, journ.anm.), og da kan vi holde både lokale, regionale og nasjonale konserter. Vi håper å oppnå litt av det samme som Kulturlåven har oppnådd i Målselv – det skal være en kulturarena som brukes av mange, sier han.

For de ønsker ikke å bruke Alarock-scene kun til konserter. I forbindelse med prosjektet har de benyttet seg av facebook for å spørre folket hva de ønsker at lokalet skal brukes til. De fikk mange forslag som de tar med seg i planlegginga. Kongsjorden forteller at de blant annet har planer om å ha pubkvelder med trubadurer og quizkvelder. Kunstutstilling er også foreslått.

– Vi er åpen for å tenke nye tanker. En ting vi kommer til å jobbe for, er å få etablert et rom for ungdommene som jobber med elektronisk musikk, sier Kongsjorden.

Lydtekniker Tom Meyer skal også holde lydteknikerkurs rettet spesielt mot ungdom.

"Arena for alle

Selv om det heter Alarock scene, så er det langt ifra bare rockeband som skal få opptre. Her kan band innenfor alle sjangre få vise seg fram, og Dans Bardu benytter seg også av scenen. Ut fra de konsertene som allerede er holdt, merker Kongsjorden at det ikke bare er ungdommer som kommer.

– Det er ikke bare 18-åringer, men mange fra 30, 40, 50 og helt opp til 80 år. Vi treffer alle aldre, sier han.

Kongsjorden forteller at blant annet har Ottos på Finnsnes og Rockulf i Øverbygd spurt om Alarock vil komme til dem å spille. Da har de svart at det gjør de gjerne, men da ønsker de at både Ottos og Rockulf kommer til Alarock scene.

– Det er fint for regionen å vise at det faktisk skjer ganske mye i området, og at det er et stort musikkmiljø. Nå har vi flere arenaer i regionen – det er bare å ta de i bruk, sier Alarock-lederen.

Uansett hvor store band som kommer til Alarock scene, skal ungdommen alltid få være med. Kongsjorden sier det er viktig å ta vare på ungdommen og bygge de opp. Ofte er det vanskelig for de å finne en scene å stå på. Derfor skal et ungdomsband alltid få spille på scenen – ikke bare som oppvarmingsband, men gjerne midt i konserten når det er masse folk og god stemning.

– Ungdommen må få lov til å grue seg og øve seg. Det skaper mestring, man får selvtillit med gode tilbakemeldinger, og det bygger dem opp på en kjempegod måte, sier Kongsjorden.

Powered by Labrador CMS