Ingen penger til vedlikehold i kommunebudsjettet:

LITE TRAFIKKSIKKERT: Gang- og sykkelveien, som er i dårlig forfatning, stopper dessuten ved Bardufoss Hotell og fortsetter som fortau ved rundkjøringa. De fleste fotgjengere og syklister krysser heller parkeringsplassen til Coop Extra når de passerer Bardufoss sentrum. Foto: Vera Lill Bjørkhaug
LITE TRAFIKKSIKKERT: Gang- og sykkelveien, som er i dårlig forfatning, stopper dessuten ved Bardufoss Hotell og fortsetter som fortau ved rundkjøringa. De fleste fotgjengere og syklister krysser heller parkeringsplassen til Coop Extra når de passerer Bardufoss sentrum. Foto: Vera Lill Bjørkhaug

Etter flere fallskader og sykkelulykker krever Lia Velforening å få gang- og sykkelveien politisk behandlet

BARDUFOSS: Etter lite gehør hos Målselv kommune tar velforeningene som bor langs strekningen fra Andselv til Andslimoen saken videre til kommunestyret.

Publisert Sist oppdatert

Lia velforening har siden i sommer hatt en sak gående med Målselv kommune der de ber om at kommunen tar ansvar for å holde gang- og sykkelveien mellom Andselv og Andslimoen i en sånn stand at den ikke forårsaker skader og ulykker for de myke trafikantene som bruker den. Og dem er det ifølge Gørill Traasdahl mange av.

– I sommer flyttet miljøtjenesten inn på Øverli, og rullestoler og trehjulssykler er daglig å se på sykkelveien. I tillegg kommer alle trimmerne og joggerne, og ikke minst skoleelevene, sier hun.

Flere steder er sykkelveien medtatt av tidens tann og ifølge Traasdahl med et stort behov for utbedring. Det er høydeforskjeller, huller og dumper og smuldret asfalt.

Som leder for Lia velforening ble hun både skuffet og provosert da de i oktober fikk svar på sin henvendelse til kommunen av 18. juli, der tilbakemeldingen var at kommunen ikke har penger til utbedring og vedlikehold.

«Når det gjelder gang- og sykkelveien så er investeringsplaner for trafikksikkerhetstiltak for 2021 allerede laget. Her er dessverre ikke denne gang- og sykkelveien med grunnet at det er prioritert områder hvor slike tiltak mangler», står det i svarbrevet fra kommunen.

Ikke i tråd med Trygg Trafikk

Traasdahl sier at de nekter å godta å måtte vente kanskje flere år på at noe skal skje, og derfor har de nå sendt en kopi av brevet med avslaget fra administrasjonen til ordføreren. Her ber de om at saken blir tatt opp til politisk behandling.

– Jeg tenker at det er kjempeviktig at Målselv kommune, som Trafikksikker kommune, tar ansvar for å oppradere og vedlikeholde det vi har av gang- og sykkelveier, sier hun.

Ett av kriteriene Trygg Trafikk stiller for at en kommune skal bli en trafikksikker kommune, er at kommunen har en trafikksikkerhetsplan, og at trafikksikkerhet er en del av folkehelsearbeidet.

Mellom Lia og Fagerlidal forteller Traasdahl at det er så stor ubalanse mellom høyre og venstre at om du kommer syklende med vogn, blir det fort farlig. Store høydeforskjeller er det flere steder, og ett sted en skikkelig dump som du ifølge Traasdahl ikke ser før det er for sent.

Skoleelever har tippet på sykkel på grunn av den dårlige veistandarden, og lederen for Lia Vel opplyser at også armbrudd har funnet sted på strekningen.

– Og jeg har personlig vært vitne til at en mann gikk på snørra i asfalten og måtte hentes av ambulanse, sier hun.

trafikkfarlig i sentrum

«Oppgraderingen vil også være et godt folkehelsetiltak, slik at en bidrar til at enda flere ønsker å bruke gang- og sykkelveien», står det blant annet i brevet til kommunen, der beboerne også ønsker en frist for når utbedring vil kunne skje.

Flere steder er gang- og sykkelveien ifølge Traasdahl også helt mørklagt, og det er ikke med på å øke sikkerheten. Et annet moment hun mener kommunen bør se nærmere på, er forholdene for myke trafikanter gjennom Bardufoss sentrum.

– Gang- og sykkestien slutter der gågata og torget starter. Selv om det er et fortau nede ved rundkjøringa, er det unaturlig å bruke dette. De aller fleste krysser over parkeringa til Coop Extra når de skal videre, og det er livsfarlig, sier hun.

Traasdahl tenker med gru på hvor mange som både har skole- og treningsfasiliteter på Rustahøgda og passerer Andselv til og fra. Hun mener løsningen i sentrum er dårlig planlagt.

Det er ikke de som hører inn under Lia boligfelt alene som bruker gang- og sykkelveien. Også de øvrige velforeningene i Krokbekken Nord, Krokbekken Panorama og Øvre Lia støtter Lia boligfelt og stiller seg bak kravet.

Powered by Labrador CMS