KLARE FOR ÅPNING: Ira Johansen, Linn Beate Skorge Dalvik og Sebastian Norman har alle gledet seg lenge til møteplassen skulle åpnes. Og endelig var dagen her. Foto: Torbjørn Kosmo
KLARE FOR ÅPNING: Ira Johansen, Linn Beate Skorge Dalvik og Sebastian Norman har alle gledet seg lenge til møteplassen skulle åpnes. Og endelig var dagen her. Foto: Torbjørn Kosmo

Etterlengtet møteplass på Bardufoss endelig åpnet

I flere år har en møteplass vært ønsket blant ungdommen, og endelig er den på plass. Fredag var det åpning av «Cue».

Publisert Sist oppdatert

Det har tatt tid, og de politiske diskusjonene har vært mange, men nå er endelig det etterlengtede møteplass-tilbudet åpnet.

Fredag kveld tok vi turen til Cue for å høre med ungdommene hva de mener om hva det betyr å ha en møteplass for ungdom.

– Vi har gledet oss veldig til denne dagen. Det har lenge pågått leting etter lokaler her ved Andselv, og vi har besøkt flere lokaler. Vi kom fram til at dette var det beste lokalet, og vi føler at dette har blitt veldig bra, sier Ira Johansen, som er nestleder i Målselv ungdomsråd.

Rommer mye

De splitter nye, og permanente, lokalene som huser Cue er i Nerveien 34 på Bardufoss. Disse rommer blant annet bordtennisbord, AirHockey-bord, en liten kinosal med Playstation, gamingstasjoner, hobbyrom og musikkrom – bare for å nevne noe.

– Det er ett stort rom oppe, og så er det flere mindre rom rundt om som man kan utforme selv. Vi har vært flink til å tipse folk, men det har også blitt annonsert gjennom plakater som er hengt opp og annonsering via Facebook, sier Ira.

STORE LOKALER: Det er svært romslig i de nye lokalene, og det er ungdommene svært glade for.

Hun legger til:

– Vi håper at dette blir en fin og ålreit kveld for alle som møter opp. Vi har en sukkerspinn-maskin tilgjengelig. Det er gratis å være her, og man kan gjøre mange aktiviteter, men dette er også et sted man kan komme for å slappe av, sier Ira.

Egne premisser

Miljøterapeut Hanna Misund Larsen var en av de voksne som var på plass ved åpningen av Cue. Hun er veldig glad for at ungdommene har en plass å være, og som de kan utforme på egne premisser.

– Vi har gjort undersøkelser digitalt på alle skolene, hvor vi har spurt om hva de ønsker av åpningstider og innhold. Egne lokaler gir en mulighet til å utvikle dette videre slik ungdommene selv ønsker, sier Misund Larsen.

Hvis de vil

Monica Karlstad, avdelingsleder i Kultur og fritid i Målselv kommune, var også til stede. Hun forteller om flere års arbeid som er lagt ned blant ungdommene, for å få dette til å bli en realitet.

– Det har vært en lang prosess å utforme denne nye tjenesten. Det er første gang vi har et eget hus til formålet, både her og i Øverbygd. Dette er fantastisk og føles som en ny start. Det er essensielt at ungdommene får forme dette selv. Det har minst vært tre ungdomsråd som har jobbet knallhardt med dette. De har vært våre nærmeste rådgivere. Det er veldig positivt at det er sentralt. Vi vet at en del henger i Bardufoss sentrum på kveldstid, og da er det kjempefint at de kan komme hit, hvis de har lyst, sier Karlstad.

Powered by Labrador CMS