PPT med store støy-utfordringer på Kuben:

MYE STØY: Pedagogisk-psykologisk tjeneste (PPT) har siden desember i fjor leid lokale i Kuben-bygget på Nordkjosbotn. Helt siden oppstart har de vært plaget av støy fra nabokontorene. Foto: Ivar Løvland
MYE STØY: Pedagogisk-psykologisk tjeneste (PPT) har siden desember i fjor leid lokale i Kuben-bygget på Nordkjosbotn. Helt siden oppstart har de vært plaget av støy fra nabokontorene. Foto: Ivar Løvland

Etterlyser svar fra kommunen

BALSFJORD: Byggestøy og lydsmitte har gjort jobben til de PPT-ansatte på Kuben svært vanskelig. Snart to måneder etter at de sendte klage til kommunen om forholdene, har de ennå ikke fått svar.

Publisert Sist oppdatert

Rett før jul sendte Renate Brox et brev til Balsfjord kommune om de byggetekniske forholdene på Kuben. Hun er tjenesteleder og psykolog i Pedagogisk-psykologisk tjeneste (PPT) for Balsfjord, Storfjord og Lyngen. Helt siden de flyttet inn i lokalene i Nordkjosbotn i desember for litt over ett år siden, har problemene hopet seg opp. Nå har hun sendt purring til kommunen med ønske om svar.

- Jeg etterlyser svar på klagen jeg har sendt, da jeg ikke har hørt noe. Vi ønsker en tilbakemelding på hva kommunen mener om dette. Om en uke er det to måneder siden klagen ble sendt. Jeg håper det betyr at de jobber med saken, sier Brox.

Møter uteblir

Psykologen har gjentatte ganger vært i kontakt med Balsfjord kommune om mangler ved lokalet. I det opprinnelige brevet til kommunen lister Brox opp lydsmitte både internt i kontorlokalet, tilstøtende lokaler og i yttervegger. I tillegg skal det ha vært en del byggestøy fra den delen av bygget som leies ut til NAV. Konsekvensen har vært at PPT ikke har kunnet ha møter med andre samarbeidende instanser, verken ved oppmøte eller per telefon.

I tillegg til lydsmitten, har psykologen flere ganger vært i kontakt med kommunen for å påpeke at lokalet ikke innfrir kriteriene for universell utforming. Men alle disse forholdene skal nå være rettet. Kommunen har også utvidet veggene mellom kontorene og lagt lydisolering i taket. Det er også byttet til lydtette dører. Likevel ønsker Brox svar på klagen hun har sendt.

- Vi har planlagt å avtale et evalueringsmøte for å se på hva som er gjort og hva vi synes, sier hun.

- Løpende kontakt

Driftsjef Tor Arne Wolden i byggforvaltningen i Balsfjord kommune forteller at han ikke var klar over at Brox ikke har fått svar på klagen sin.

- Men det jeg vet er at vi har utbedret en del av det hun var misfornøyd med. Det kan godt være vi ikke har svart på brevet. Jeg vet ikke hvem som er saksbehandler her. Jeg tar meg av det praktiske, og så forsøker vi å fikse opp i problemene så godt vi kan, sier Wolden.

Driftssjefen forteller at de har hatt løpende kontakt med Brox om støyproblemene på Kuben.

- Hun skulle ta kontakt med oss om hun oppdaget noe som fortsatt ikke fungerer. Det har hun ikke gjort, sier Wolden.

Powered by Labrador CMS