SMULDRET BORT: Asfalten rundt skjøtene på Vollan bru har rett og slett smuldret helt bort. Åge Abrahamsen mener at å kjøre over broa er som å kjøre over ei ferist. Foto: Maiken Kiil Kristiansen
SMULDRET BORT: Asfalten rundt skjøtene på Vollan bru har rett og slett smuldret helt bort. Åge Abrahamsen mener at å kjøre over broa er som å kjøre over ei ferist. Foto: Maiken Kiil Kristiansen

Etterlyser vedlikeholdsarbeidet

NORDKJOSBOTN: Underlaget på Vollan Bru er tynnslitt og metallskjøtene stikker opp fra bakken. Nå reagerer Åge Abrahamsen på hvor lang tid det har tatt kommunen å komme i gang med vedlikeholdsarbeidet.

Publisert Sist oppdatert

Det var i starten av juni at kommunestyret i Balsfjord vedtok å bevilge 1,5 millioner kroner av fjorårets overskudd til vedlikehold av det kommunale veinettet. Det ble også bestemt at en øremerket del av midlene skulle brukes til å utbedre Vollan bru i Nordkjosbotn. Nesten tre måneder etter at vedtaket ble gjort ser fortsatt broa like ille ut som den gjorde da, og nå har nordkjosingen Åge Abrahamsen har sett seg lei på at ingenting har skjedd ennå.

Som ei ferist

Abrahamsen sammenligner det å kjøre over Vollan bru med å kjøre over ei ferist.

- Det er helt forferdelig. Asfalten er helt smuldret vekk i begge ender av brua og jernskjøtene er synlige over hele veien. Jeg skjønner godt at mange er redde for å punktere når de kjører over her, sier Abrahamsen til Nye Troms.

Han kan ikke skjønne hvorfor kommunen har brukt så lang tid på å komme i gang med arbeidet.

- Nå er jo midlene der. De er jo bevilget av kommunestyret, så da kan jeg ikke se hva det er som skal ta så lang tid.

Han skjønner at broa må stenges av når arbeidet pågår, men mener det ikke kan være noen hindring.

- Det finnes jo andre veier inn og ut av Vollan enn akkurat over brua. Nå er det på tide at de kommer i gang og bare får fiksa opp i dette, sier Abrahamsen.

Avventer rapport

Veiforvalter i Balsfjord kommune, Arnt Hansen forteller til Nye Troms at det ved starten av denne uka ble utført en spesialkontroll av broa.

- Det ble utført en spesialkontroll av firmaet Safe Control. Vi avventer den endelige rapporten derfra før vi tar stilling til hva som må gjøres, sier Hansen til Nye Troms.

Han forklarer at det som er sikkert er at broa skal forbli åpen.

- Da må det gjøres en jobb med dekker som ligger under asfalten. Deler av dekket under asfalten har delvis løsnet, så dette medfører at asfalten ikke holdes på plass, sier han og slår med det samme fast at broa må stenges i anleggsperioden.

Powered by Labrador CMS