Få søkere til nye sektorlederstillinger

BALSFJORD: For ei drøy uke siden var det frist for å søke på de to nyopprettede stillingene som sektorleder i Balsfjord kommune. Rådmannen utelukker ikke at søknadsfristen kan bli forlenget.

Publisert Sist oppdatert

Det er seks personer som har søkt på stillinga som sektorleder og helse og omsorg i Balsfjord kommune og kun tre som har søkt på stillinga som sektorleder for oppvekst og kultur. Det var i desember at kommunestyret i Balsfjord vedtok at det skulle gjennomføres ei omorganisering i rådmannens stab, og stillingene ble lyst ut før jul. Søknadsfristen gikk ut mandag 14. januar.

Få lokale

Blant de seks som har søkt på stillinga som sektorleder for helse og omsorg er det tre lokale søkere. Et par stykker kommer fra andre steder i fylket og en fra Oslo. Blant søkerne til den andre sektorlederstillinga er det ingen lokale søkere, men en fra Kautokeino, en fra Haugesund og en fra Bamble.

- I utgangspunktet så hadde jeg ønsket meg flere søkere. Det kan være at vi brente oss litt på det at vi lyste ut de stillingene like før jul, sier rådmann i Balsfjord Rigmor Richardsen.

Skal vurdere

Hun forteller at hun i løpet av arbeidsuka skal få finstudert de søknadene som har kommet inn, og deretter gjøre en vurdering av hva som skal skje videre.

- Da skal vi gjøre oss opp en mening angående om vi sier oss fornøyde med det som har kommet, eller om vi forlenger søknadsfristen.

Da områdene fortsatt var underlagt ei og samme kommunalsjefstilling ble denne lyst ut, uten at kommunen endte opp med å ansette noen av søkerne. Det ble heller gjennomført ei omorganisering som fordelte områdene på to ulike sektorledere.

Lider litt

Det er snart et år siden Balsfjord kommune hatt noen faste inne i rollen som øverste leder for områdene helse, omsorg, oppvekst og kultur. Nåværende rådmann, Rigmor Richardsen var den siste som var ansatt som kommunalsjef for områdene, men fra påsketider i fjor fungerte hun som konstituert rådmann og ble trådte deretter fast inn i den stillinga. Kommunen har i dag, og i en periode tidligere, hatt skole- og barnehagefaglig rådgiver, Lillian Pedersen konstituert i rollen som kommunalsjef.

- Lillian Pedersen gjør en veldig god jobb og vi er ganske godt dekket, men hun har sin egen jobb hun skal tilbake til og vi skulle gjerne sett at vi fikk folk på plass i disse stillingene snart, sier rådmannen.

Hun sier at administrasjonen har mange politiske vedtak til oppfølging og en pågående organisasjonsutvikling som skal følges opp.

- Det skal gå så godt det lar seg gjøre, men det er klart at vi lider litt under at vi har mannskapsmangel. Det er ikke til å komme forbi, sier Richardsen til Nye Troms.

Powered by Labrador CMS