DANS: Det var flere gode dansenummer under årets Bry Dæ-forestilling. Her er alle danserne i dansegruppa på scenen samtidig. Foto: Maiken Kiil Kristiansen
DANS: Det var flere gode dansenummer under årets Bry Dæ-forestilling. Her er alle danserne i dansegruppa på scenen samtidig. Foto: Maiken Kiil Kristiansen

Fabelaktig raus Bry Dæ i Balsfjord

BALSFJORD: Balsfjordungdommen klinket til med en knallgod Bry Dæ-forestilling på fredag. Årets Bry Dæ-tema var raushet, og ungdommen var rause med alt fra morsomheter og dansetrinn til råtøffe gitarsoloer.

Publisert Sist oppdatert

Bry Dæ har i løpet av mange år blitt en tradisjon og et høydepunkt i ungdomstida for mange balsfjordungdommer. Under årets forestilling viste ungdom fra hele kommunen, nok en gang, at de har mye å by på, både når det kommer, til musikk, dans og skuespill.

Raushet

Hvert år har Bry Dæ-forestillingene ulike tema, og i år var det raushet som sto på plakaten. Flere av sangene handlet om raushet, og også en dans og en sketsj hadde samme tema. I tillegg snakket ungdommen om viktigheten av å være rause mot hverandre og se hverandre i hverdagen. Når de i åpningsnummeret synger at Bry Dæ gir minner og vennskap for livet, er det ingen grunn til å tro at de tar feil.

Fullt av futt

Og det var nettopp under åpningsnummeret og de andre felles sangene der alle entrer scenen at Balsfjordungdommen virkelig får vist hva de er laget av. Det skorter ikke på verken engasjement, show, vokalprestasjoner eller futt når de alle synger med. Ellers var andre høydepunkter i forestillinga Bry Dæ-bandet med sangen Til Dæ, den moderne dansen med tema raushet og et stykke ungdommen hadde satt sammen kalt generasjon perfeksjon. Der tok de for seg alt fra skjønnhetspress til drikkepress.

Rød tråd

En sketsj var delt opp i flere akter, og fordelt utover forestillinga. Den tok for seg den tiltalte forbryteren Magnhild som er i søken etter sin mor, den eneste som kan bevise at hun ikke egentlig har gjort noe galt. Politiet setter Tore på sporet på saken. Tore har imidlertid fått noen ekle Metoo-tendenser og en bred vestlandsdialekt i ungdommens tolkning av han. Alt i alt har ungdommen greid å sy i hop ei variert forestilling, der alle ser ut til å kose seg, om mulig, enda mer enn publikum.

Powered by Labrador CMS