KONFLIKTRÅDET: Stadig flere saker blir innmeldt til Konfliktrådet fra befolkninga. Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB scanpix
KONFLIKTRÅDET: Stadig flere saker blir innmeldt til Konfliktrådet fra befolkninga. Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB scanpix

Færre straffesaker har havnet på Konfliktrådets bord

MÅLSELV: Samtidig har antallet saker innmeldt av folk flest økt.

Publisert Sist oppdatert

Konfliktrådet i Troms har så langt i år fått 100 saker på bordet, mens det på samme tid i fjor var kommet inn 117. Det er en nedgang på ni prosent. Som tidligere handler de fleste sakene om vold. Det går fram av ei pressemelding. I Troms har antallet saker innmeldt av befolkninga økt det siste halvåret.

«Det har vært særlig nedgang i antall straffesaker. Covid-19-pandemien med færre anmeldelser antas å være en av årsakene til nedgangen. Det er derimot gledelig at det har vært en økning i antallet sivile saker, altså henvendelser fra befolkningen», heter det i pressemeldinga.

Mange bryr seg

Konfliktrådet tilbyr megling som metode for å håndtere konflikter, og benyttes i stor grad i ungdomssaker. Hensikten med meklingsmøter i dette rådet er at partene gjennom dialog kan finne fram til gode løsninger enten det gjelder å gjøre opp for konkrete lovbrudd, eller gjenopprette mellommenneskelige relasjoner.

I flere uker var Konfliktrådet stengt, men fra og med 22. april har de kunnet tilby møter gjennom digitale løsninger. Den seineste tida har de også gitt partene mulighet til fysiske møter.

«Mange har vært bekymret for oppfølging av barn og unge. I Troms har det, til tross for Covid-19, vært et godt og nært samarbeid mellom ulike instanser i ungdomssaker. Det har vært avholdt digitale møter, og ungdommen har blitt ivaretatt på best mulig måte sett i forhold til den spesielle situasjonen, skriver konfliktrådet.

Powered by Labrador CMS