SPILLEMIDLER: Troms fylkesråd deler ut 53,5 millioner kroner ut til bygging av idrettsanlegg i fylket. Bardufoss Storhall får tildelt 1,5 millioner kroner. Balsfjord skytterlag får 234 000 kroner. Foto: Kari Anne Skoglund
SPILLEMIDLER: Troms fylkesråd deler ut 53,5 millioner kroner ut til bygging av idrettsanlegg i fylket. Bardufoss Storhall får tildelt 1,5 millioner kroner. Balsfjord skytterlag får 234 000 kroner. Foto: Kari Anne Skoglund

Får 1,5 mill. av fylkeskommunen

MÅLSELV/TROMS: Fylkesrådet i Troms deler nå ut 53,5 millioner kroner til bygging av aktivitetsanlegg. Bardufoss Storhall og Balsfjord skytterlag får sin del av kaka.

Publisert Sist oppdatert

I ei pressemelding skriver Troms fylkeskommune at fylkesrådet i løpet av 2018 vil dele ut 53,5 millioner kroner til bygging av anlegg for idrett, fysisk aktivitet og friluftsliv i Troms. Dette er en økning på 2,9 prosent fra i fjor.

Stor byggevilje

– Det er en formidabel vilje til å bygge idrettsanlegg i Troms. Spillemidlene er et viktig bidrag i arbeidet for at flere kan være fysisk aktive i anlegg og områder som er godt tilrettelagt, sier fylkesråd for kultur og næring Sigrid Ina Simonsen.

Hun mener at antallet søknader gjenspeiler behovet for midler og anlegg.

– I alt 50 av 122 søknader får tilsagn om hele eller deler av søknadsbeløpet Dette viser at behovet for midler til anlegg for fysisk aktivitet er langt større enn det tilgjengelige rammer kan innfri.

– Kjempehappy for hver krone

Bardufoss Storhall blir tildelt 1,5 millioner kroner av fylkeskommunen. Det er daglig leder Geir Gillebo fornøyd med.

– Vi er kjempeglad for hver krone vi får, sier han.

Han forteller at han tidligere har fått indikasjoner på hvor mye som kunne bli tildelt. Gillebo opplyser om at pengene skal brukes på å betale ned lån som ble tatt opp i forbindelse med bygging av hallen.
– Pengene skal brukes på å betale ned lånet som er tatt i forbindelse med spillemiddeltildeling, forteller han.

– Det hjelper på

Styremedlem i Balsfjord skytterlag, Bengt Erik Hansen, er fornøyd med at skytterlaget blir tildelt 234 000 kroner.

– Vi er fornøyde med det. Det hjelper å få inn penger fra fylket. Sponsing, dugnad og jobbing er måten vi vanligvis samler inn penger, sier han.

Midlene som skytterlaget får vil bli brukt på stang- og felthurtig skytebane.

– Det virker motiverende for laget og for dugnadsinnsatsen når man får slik økonomisk støtte, forteller Hansen.

Hansen forteller at det er viktig for skytterlaget å få et tidsriktig anlegg med kapasitet for å arrangere større stevner.

– Allerede til høsten vil det nye stang- og felthurtiganlegget få sin offisielle dåp når skytterlaget skal arrangere Samlagsmesterskap i Troms. I 2016 arrangerte skytterlaget Norgescup i stang- og felthurtig, noe som vil bli enklere i framtida med det nye anlegget som bygges opp.

Halvparten går til Tromsø-regionen

Bevilgningene som går til de kostnadskrevende anleggene fører til svingninger i summene som årlig blir tildelt til de forskjellige regionene.

- På grunn av etterslepet av midler vil det fortsatt være slik at mange søkere må vente på spillemidler til senere års fordelinger. Søknader fra Tromsø kommune og Tromsøregionen står for godt over halvparten av søknadsbeløpet fra Troms, heter det i pressemeldingen.

Powered by Labrador CMS