Sigbjørn Solvang og Tor Eriksen. (Arkivfoto: Malin C. S. Myrbakken)
Sigbjørn Solvang og Tor Eriksen. (Arkivfoto: Malin C. S. Myrbakken)

Får digitalt flygel i gave

MÅLSELV: Sanger og dirigent Tor Eriksen får ønsket om digitalt flygel i Målselv kirke oppfylt. At noen stiller opp og sponser flygel, mener han er en fantastisk gladnyhet.

Publisert Sist oppdatert

Det var tidligere i høst at Tor Eriksen sendte innspill til Målselv kirkelige fellesråd med forslag om å kjøpe digitalt flygel som skulle erstatte pianoet som står i kirkerommet.

Dette begrunnet han med at Målselv kirke var en av de flotteste akustiske arenaene som er i Nord-Norge, og at den fortjente et skikkelig instrument. Et flygel ville i tillegg pyntet kirkerommet rent visuelt, mente Eriksen.

Prislappen var i underkant av 85 000 kroner, men Målselv kirkelige fellesråd sa nei. Etter en helhetsvurdering vedtok de heller å bruke inntil 30 000 kroner til restaurering av dagens piano med begrunnelse at pianoet etter deres vurdering var av høy kvalitet.

En flott start på uka

I går ble det kjent at Eriksen Eiendom AS ved Elling Eriksen og Per Ørjan Eriksen sponser nytt digitalt flygel til kirka.

– Etter at Målselv kirkelige felles sa nei til digitalt flygel, var jeg tenkt å starte kronerulling for at kirkerommet skulle få et skikkelig instrument som er rommet verdig. Dette var i så måte en skikkelig gladnyhet og våkne opp til. En flott start på uka, sier Tor Eriksen.

Han forteller at han allerede har vært i dialog med leverandør som kan levere det digitale flygelet til Målselv kirke.

– Digitale flygel finnes i ulike prisklasser. Vi er anbefalt et flygel som det store kirkerommet fortjener og som vil gjøre musikkopplevelsene bedre. Og selv om flygelet er digitalt, har det like god lydkvalitet som et akustisk flygel, sier Eriksen og legger til at ferdig levert til Målselv med pianokrakk koster dette 80 000 kroner.

– Når vil det digitale flygelet være plass i kirka?

– Flygelet står på lager i København og kan være på plass i Målselv kirke innen to uker, sier Tor Eriksen.

Det igjen avhenger at Målselv kirka takker ja til gaven.

– Det er et flott instrument og et flott møbel i kirkerommet. Jeg kan ikke tenke meg annet enn at kirka står med åpne armer og takker ja til en slik gave, som er et stort løft for Målselv kirke. En fantastisk begivenhet, avslutter Tor Eriksen.

Kantor Sigbjørn Solvang er enig med Eriksen og sier her har man bare én ting å gjøre.

– Jeg blir meget overrasket hvis man ikke tar imot en slik gave. Det er bare å bukke så dypt vi kan og si takk. Som organist er det fantastisk å kunne få et slikt instrument. Ja, jeg fylles av takknemlighet at folk vil oss så vel og donere en slik gave til oss, sier Sigbjørn Solvang.

Flott å kunne bidra

– Jeg fikk en forespørsel søndag og tenkte på saken i løpet av natta. Da det hastet, måtte jeg ta en rask beslutning. Mandag morgen sa jeg ja, sier Elling Eriksen.

Om avgjørelsen forteller han at denne ikke var vanskelig å ta.

– Det synes det var synd at de ikke skulle ha et slikt instrument i kirka. Jeg synes derfor det er flott å kunne bidra med et tiltak som bringer så mye kulturell glede i bygda, sier Elling Eriksen.

Menighetsrådet bestemmer

Kirkeverge Roald Wikran er klar på at det er menighetsrådet som bestemmer hva som skal være i kirkerommet.

– Vi har behandlet saken i Målselv kirkelige fellesråd tidligere og vedtatt å restaurere pianoet som står i kirka for inntil 30 000 kroner. Om menighetsrådet vil ta imot et digitalt flygel, er dette deres sak, sier Wikran.

NB! Det lyktes ikke Nye Troms i går å få kommentar fra menighetsrådets leder.

Powered by Labrador CMS