FÅR FORTSETTE DRIFTA: Mandag ble det klart at UDI inngår en ny treårsavtale med Målselv statlige mottak. Det er daglig leder på mottaket, Sami Hajzeri, godt fornøyd med. (Arkivfoto)
FÅR FORTSETTE DRIFTA: Mandag ble det klart at UDI inngår en ny treårsavtale med Målselv statlige mottak. Det er daglig leder på mottaket, Sami Hajzeri, godt fornøyd med. (Arkivfoto)

Får drive mottak videre

MÅLSELV: Mandag ble det avgjort at UDI inngår en ny treårsavtale med Målselv statlige mottak.

Publisert Sist oppdatert

– Det var godt å få det bekreftet. Nå kan vi fortsette med å utvikle mottaket, sier daglig leder på Målselv statlige mottak, Sami Hajzeri.

I slutten av mars skrev Nye Troms om at UDI har sagt opp to avtaler om drift av til sammen 38 tilleggsplasser ved Målselv statlige mottak. Dette medførte at de ordinære mottaksplassene ble lyst ut på anbud. De 38 tilleggsplassene ved mottaket ble sagt opp med virkning fra 30. april og 30. juni. Årsaken til oppsigelsene er at behovet for mottaksplasser er redusert. Som et resultat av oppsigelsene har mottaket sagt opp leieavtalen på fire-fem boenheter på Bardufoss. Men mandag ble det klart at Målselv statlige mottak inngår en ny avtale med UDI, og får fortsette drifta.

– Dette tror jeg er bra for oss, de ansatte og for kommunen. At vi får fortsette drifta. betyr arbeidsplasser, økt handel, integrering av flyktninger og tilskudd til idrettslag i Målselv, sier Hajzeri.

Den første driftsavtalen mellom asylmottaket på Bardufoss og UDI ble inngått 6. oktober 2008. Det var en treårsavtale med opsjon på ytterligere år. I dag har mottaket 100 ordinære plasser. Det er et desentralisert mottak med innleide boenheter i Heggelia, Krokbekken, Finnsund og på Andselv. Den nye avtalen som mottaket har inngått med UDI, er ment å vare i tre nye år.

– Jeg tror det skal gå veldig fint. Vi har drevet dette mottaket godt, noe vi med en ny avtale har fått bekreftet, sier Hajzeri.

Powered by Labrador CMS