SKAL BLI MER TRAFIKKSIKKERT: Målselv kommune ønsker å etablere busslommer ved Holme­sætra og i Fagerfjell. Men de har kun fått midler nok til 1,5 busslomme. Foto: Kari Anne Skoglund
SKAL BLI MER TRAFIKKSIKKERT: Målselv kommune ønsker å etablere busslommer ved Holme­sætra og i Fagerfjell. Men de har kun fått midler nok til 1,5 busslomme. Foto: Kari Anne Skoglund

Får ei og ei halv ny busslomme

MÅLSELV: Veien mel­lom Buktamoen og Finnsnes skal få to nye busslommer. Samferdselsdepartementet har gitt finansiering til 1,5 av dem.

Publisert Sist oppdatert

I juni søkte Målselv kommunes veiavdeling om tilskudd til lokale trafikksikkerhetstiltak hos Samferdselsdepartementet. Pengene de ønsket seg, skulle bli brukt til å etablere to busslommer langs Fv. 855, altså veien som strekker seg fra Buktamoen til Finnsnes. Nærmere bestemt ved Holmsætra og i Fagerfjell.

«Samferdselsdepartementet tildeler Målselv kommune et tilskudd på 304 000 kroner. Tilskuddet inngår i tilskuddsordningen for lokale trafikksikkerhetstiltak», skriver fungerende avdelingsdirektør Oddbjørn Gjermo og seniorrådgiver Irene Norsted.

Målselvs veikonsulent, Arne Lange, forteller at de mangler 200 000 kroner i forhold til det de søkte om.

– Dermed har vi penger til 1,5 busslommer, og vi må ta ei vurdering av hva vi gjør. Det er Holmsætra som har førsteprioritet i trafikksikkerhetsplanen vår. Men mye kan skje om lokale er villig til å være med dugnadsarbeid, sier han.

De understreker at avgjørelsen kan påklages.

«Departementet setter som en forutsetning for utbetalingen at Troms fylkeskommune som vegeier gir tillatelse til etablering av tiltakene. Vi ber Målselv kommunen senest innen 31. august 2014 sender departementet dokumentasjon på at en slik tillatelse foreligger», skriver saksbehandlerne hos Samferdselsdepartementet.

Departementet ønsker også dokumentasjon på at tiltaket blir gjennomført.

«Tildelinga av tilskuddet forplikter Målselv kommune å dokumentere at tilskuddet har blitt benyttet som forutsatt senest innen 1. juni 2015», skriver de.

Powered by Labrador CMS