FLYPRAT: Lars-Petter Holst (t.v.) og Christer Sola i Bardufoss flyklubb ser fram til å få et permanent klubbhus hvor de kan prate fly med likesinnede. Klubbhuset skal stå ved siden av hangaren som skimtes i bakgrunnen.
FLYPRAT: Lars-Petter Holst (t.v.) og Christer Sola i Bardufoss flyklubb ser fram til å få et permanent klubbhus hvor de kan prate fly med likesinnede. Klubbhuset skal stå ved siden av hangaren som skimtes i bakgrunnen.

Får endelig sitt eget klubbhus

BARDUFOSS: Etter 71 år som klubb kan Bardufoss flyklubb endelig sette i gang arbeidet med å bygge sitt eget klubbhus.

Publisert Sist oppdatert

– Det er veldig etterlengta. Det betyr mye for en klubb å ha et eget klubbhus hvor vi er vår egen herre, og som vi kan disponere som vi vil, sier leder i flyklubben, Tore Arnstein Nitter.

Han er nå i ferd med å kontakte entreprenøren som skal gjøre grunnarbeidet til klubbhuset. Håpet er at høsten blir såpass god at tomta kan planeres, frostfrie rør legges, og at grunnmuren kan påbegynnes. Deretter er byggearbeidet basert på dugnad. Nitter regner med de får begynt selve bygginga til våren. Fram til nå har flyklubben blitt flyttet rundt utallige ganger på flyplassen, og nå leier de et klubbhus hos Avinor. Denne kontrakten får de forlenget fram til deres eget klubbhus står klart.

– Vi har for første gang i historien siden 1945 fått vår egen tinglyste tomt på flyplassen som hangaren vår står på. Så er det plass til klubbhus på vestenden av hangaren, sier Nitter.

De søkte kommunen om byggetillatelse også i fjor, men det har vært en del diskusjon om utforming av huset. Blant annet ble det diskutert om klubbhuset skulle være en forlengelse av hangaren eller et frittstående bygg. Da de ble enige om et frittstående klubbhus, måtte de oppfylle visse arkitektoniske krav fra Avinor.

– Det skal stå i stil til resten av bebyggelsen, for det kommer nært terminalbygninga. Det skal jo se bra ut for alle passasjerer som kommer og beundrer bygget, sier Nitter.

Nytt fly

Han forklarer at de har søkt om spillemidler, men at disse ikke blir utbetalt før om tre til fire år. Fram til da håper de å få et banklån til bygging av klubbhuset. Bygget blir 70 kvadratmeter stort og skal inneholde et oppholdsrom, kjøkken og bad med dusj. Flyklubben består av rundt 45 medlemmer og driver blant annet flyskole for personer som ønsker sertifikat. Dette må også tas hensyn til ved bygging av klubbhus.

– Vi er pålagt å ha et briefinglokale for elevene, vi må ha internettilgang og tilgang til opplysninger før flyvning, sier Nitter.

Klubbhuset skal også brukes til sosiale sammenkomster for klubbens medlemmer.

– Det å samle folk og ha et miljø betyr mye for en klubb, sier Nitter.

Christer Sola og Lars-Petter Holst er styremedlemmer og har vært med i flyklubben i ett år. De ser fram til å være med på å bygge et samlingssted for klubben.

– Det blir kjempebra med et samlingssted hvor vi kan ta en kopp kaffe og skravle flyprat, sier Sola.

– Det er et positivt løft for klubben, slår Holst inn.

I tillegg til nytt klubbhus, ser flyklubben på muligheten til å kjøpe seg et nytt fly. Per i dag har de to fly med en gjennomsnittsalder på 50 år.

– Det er ganske stor stemning for å få et tredje, mer moderne fly med mindre bensinforbruk, sier Nitter.

Akkurat hvilket type fly de ønsker, må de avgjøre på kommende medlemsmøter. I år feirer klubben 70 år siden de fikk sitt eget fly. Selv om de ikke får feiret med innkjøp av nytt fly, forklarer Nitter at de planlegger en liten feiring i løpet av oktober.

– Vi planlegger en åpen dag hvor folk kan komme og få litt informasjon om oss og ta seg en flytur, sier han.

Powered by Labrador CMS