JA TIL BOLIGTOMT: Et samlet formannskap gikk imot innstillingen fra rådmannen og sa ja til fradeling av ei boligtomt i Hølen. Foto: Leif A. Stensland
JA TIL BOLIGTOMT: Et samlet formannskap gikk imot innstillingen fra rådmannen og sa ja til fradeling av ei boligtomt i Hølen. Foto: Leif A. Stensland

Får fradele boligtomt

BALSFJORD: Et samlet formannskap gikk imot rådmannen innstilling og sa ja til at Chatry Stelander får fradelt boligtomt på eiendom i Hølen.

Publisert Sist oppdatert

Rådmannen vurderte at hensynene bak bestemmelsene det dispenseres fra blir vesentlig tilsidesatt ved å tillate en boligtomt innenfor det store sammenhengende landbruksarealet i Hølen. Det ble vist til at fradelingen vil etablere en ny boligtomt i Hølen, men det vil kunne vanskeliggjøre gjennomføring av reguleringsplan for Snebakkan.

I rådmannens vurdering heter det at om det skal gis dispensasjon fra planer skal statlige og regionale rammer og mål tillegges særlig vekt. Kommunen bør heller ikke dispensere fra planer, lovens bestemmelser om planer og forbudet i §1-8 når en direkte berørt statlig eller regional myndighet har uttalt seg negativt om dispensasjonssøknaden. I så måte anbefaler Troms og Finnmark fylkeskommune at søknaden om dispensasjon avslås, da de vurderer at vilkårene i pbl §19-2 ikke er oppfylt.

Etter en samlet vurdering av saken kom også rådmannen fram til at søknad om dispensasjon fra kommuneplanens arealdel bør avslås, og fremtidig bosetning i området bør konsentreres til Snebakkan boligfelt.

Uenig

Dette var et samlet formannskap uenig i og mente at de positive effektene av tiltaket anses større enn ulempene da kommunen har et uttalt mål om å legge til rette for økt tilflytting.

Enstemmig ble det innvilget dispensasjon for omsøkte tiltak på eiendommen 36/15. Det ble også lagt vekt på at vilkårene for dispensasjon er oppfylt da hensynet til LNFR ikke er vesentlig tilsidesatt. Omsøkt tomt ligger ikke på et dyrket eller dyrkbart område, og inngår heller ikke i et sammenhengende område med dyrket/dyrkbar mark.

Powered by Labrador CMS