ANERKJENNER UNIK KOMPETANSE: Dag-Kjetil Hanssen i Bredbåndsfylket gir nå superbredbånd til digitale talenter i Bardu og Målselv. Foto: Malin Cerense Straumsnes (Arkiv)
ANERKJENNER UNIK KOMPETANSE: Dag-Kjetil Hanssen i Bredbåndsfylket gir nå superbredbånd til digitale talenter i Bardu og Målselv. Foto: Malin Cerense Straumsnes (Arkiv)

Får superbredbånd til digitale talenter i Indre Troms

BARDU: Digitale talenter i Indre Troms skal få superbredbånd. Aller først ut er Setermoen der Kunnskapstrening IT etablerer Workfloow – en gruppe bestående av 15 digitale talenter i Midt-Troms.

Publisert Sist oppdatert

At de digitale talentene nå får superbredånd er en kjempenyhet for prosjektet som ble lansert i høst. Kunnskapstrening IT som står bak prosjektet har nettopp inngått et partnerskap med Bredbåndsfylket Troms AS– som en stor teknologibedrift i Nord-Norge.

Superbredbånd gir hastigheter på nett som ligger langt over det som i dag er normalt for norske husstander og bedrifter. Nå kommer dette helt gratis til Workfloow på Setermoen.

Landsdelen har bruk for «gamere»

Direktøren i Bredbåndsfylket, Dag-Kjetil Hansen sier at samarbeidet som nå inngås med Kunnskapstrening IT og Workfloow gir selskapet en ypperlig anledning til å komme i nærkontakt med en digital generasjon.

– Nord-Norge trenger alle talentene vi har, og da er det viktig å anerkjenne kompetansen som unge mennesker utenfor skole og arbeid har opparbeidet seg. De har unike erfaringer og mye digital kompetanse som næringslivet kan bygge videre på, sier han.

Hansen mener såkalte «gamere» som har levd mye på nett har en kompetanse Nord-Norge har behov for, og han tror partnerskapet som inngås nå vil bidra til at disse vokser inn i landsdelens framtidige arbeidsmarked.

Anerkjennelse

Dette er en klar anerkjennelse av kompetansen disse digitale talentene sitter på, og i Indre Troms er prosjektlederen for Workfloow, Ruben Nergård, svært fornøyd med det som nå skjer.

– Superbredbåndet kommer først til talentgruppa i Målselv og Bardu og til den første utviklingsarenaen her i Bardu. Her skal det jobbes med alt fra programmering til modellering, og gjøres prosjekter sammen med lokalt næringsliv og samfunn. Å få et supernett fra Bredbåndsfylket er helt fantastisk, og er samtidig et sterkt signal til talentene og omgivelsene, sier han.

Talenter

Nye Troms skrev om Workfloow i oktober i fjor, og satsingen som nå skjer på digitale talenter i distriktet vårt. Prosjektet støttes av NAV, og Samfunnsløftet i Sparebanken Nord Norge. Med superbredbånd er nok en viktig brikke på plass for prosjektet.

– Mange unge mennesker står utenfor arbeid og skole her i Norge. Samtidig skriker samfunnet og særlig distriktene etter arbeidskraft og kompetanse til næringsutvikling. Kunnskapstrening IT og Workflooow handler om å gi talenter utenfor det tradisjonelle skolesystemet en unik vei frem til nye karrierer. Å løfte disse menneskene er både sosialt entreprenørskap og næringsutvikling. Vårt fokus ligger på å bygge digital kompetanse, der vi styrer mot et stort underskudd på arbeidskraft. Denne mangelen på arbeidskraft er skummel for distriktene, både fordi den vil svekke etablert næringsliv og hindre nyskapning. Vi har etablert et samspill mellom akademia, kommuner og næringsliv som på en helt ny måte vil gi kraft til lokalt talentarbeid og lokal arbeidskraftutvikling, sier Ruben Nergård.

I løpet av inneværende år er det meningen at også flere kommuner vil bli invitert inn i samarbeidet.

Powered by Labrador CMS