YTRING:

Farsen om flytting av 139 luftving og 339 skvadron fortsetter

Arbeiderpartiets partisekretær Kjersti Stenseng. (Pressefoto)
Arbeiderpartiets partisekretær Kjersti Stenseng. (Pressefoto)

«Hun sier at Ap vil ha et sterkt helikoptermiljø på Bardufoss. Er 8 Bell-helikoptre som ledes og styres fra Rygge et slikt miljø?»

Publisert Sist oppdatert

Debatt
Dette er et debattinnlegg. Innlegget uttrykker skribentens egne synspunkter.

Partisekretæren i Arbeiderpartiet, Kjersti Stenseng, uttaler til Nye Troms 3. januar 2017 at de vil jobbe for å redusere tap av arbeidsplasser, men er taus om hvordan og hvilke.

Tomme og intetsigende uttalelser som: Forståelse for frustrasjon, arbeide for å redusere tapet, storsamfunnet skal stille opp, o.s.v., har mest sannsynlig motsatt effekt av det hun ønsker.

Lovnader uten innhold er verre enn ingen lovnader. Det rammer enkeltmenneskene enda sterkere.

Hun sier at Ap vil ha et sterkt helikoptermiljø på Bardufoss. Er 8 Bell-helikoptre som ledes og styres fra Rygge et slik miljø? Kan vi få den eksakte definisjonen? Hun sier videre at de fører dialogen internt i Ap. Er det det som menes med at «alle skal med»?. Hva sier dere til alle de som føler frustrasjonen, usikkerheten og frykten på kroppen hver dag? Skal ikke de med?

Hva er det storsamfunnet stiller opp med i denne situasjonen? Så langt ingen ting. Det blir vel ikke billigere for storsamfunnet å først bygge ned for så bygge opp noe annet? Det er jo det Forsvarets ledelse har drevet på med i mange år.

Hun sier også at storsamfunnet skal stille opp når det trengs, og at Arbeiderpartiet er garantisten for det. Som tidligere bankmann stiller jeg meg særdeles tvilende til en slik garanti. Den har liten verdi!

Substansen i saken om flyttingen av 139 luftving og helikopterskvadronene fra Bardufoss overlater hun til Anniken Huitfeldt å uttale seg om. Så langt har det ikke vært mulig å få tak i hva Ap og Huitfeldt mener, men kanskje partisekretæren kan påvirke henne?

Så kan Ap få et gratis råd av meg: Reis dere opp, stå med rak rygg og blikket mot nord og si med klar og tydelig stemme: Vi tok feil angående nedleggingen på Bardufoss og Andøya. Vi vil omgjøre disse vedtakene.

Først da kan dere starte gjenoppbyggingen av tilliten i disse lokalsamfunnene! Den stemningen som nå råder, går ikke over med det første. Det stunder mot valg!

Bjarne Olsen
Målselv

Delta i debatten
Send inn din ytring på e-post til redaksjonen@nye-troms.no

Powered by Labrador CMS