NY TURNERING: Til helga er det klart for en ny utgave av Kestra cup. Det betyr fullt kjør på dekket i Nordkjosbotn idrettshall. Foto: Ivar Løvland
NY TURNERING: Til helga er det klart for en ny utgave av Kestra cup. Det betyr fullt kjør på dekket i Nordkjosbotn idrettshall. Foto: Ivar Løvland

Feirer 10-årsjubileum for Kestra cup

BALSFJORD: Turneringa i Nordkjosbotn idrettshall ble første gang arrangert i 2010. Det betyr at det er jubileum når første kamp sparker i gang årets turnering fredag ettermiddag.

Publisert Sist oppdatert

FUTSAL

På det meste har Kestra cup hatt 21 lag. Det hadde de i 2013. I fjor var det 14 lag med, og da var det ingen rene jentelag med. Derfor er arrangørene veldig fornøyd med at de til helga har fire lag på kvinnesiden. I tillegg til 14 herrelag med. Et deltakerantall på 18 lag er bedre enn på mange år.

– Vi er veldig godt fornøyd med så mange påmeldte dette året. Det er kjempebra, sier Marco Mathisen i den lokale arrangørstaben i Nordkjosbotn.

Nesten 20 lag

Med 18 lag blir det tett med kamper fra den første spilles fredag ettermiddag i 17-tida, til finalen er unnagjort i 20-tiden lørdag kveld.

– Det blir tett med kamper, men det er bare artig det, sier Mathisen.

Han mener kombinasjonen med ei turnering som ikke er alt for seriøs sportslig, og det sosiale aspektet, er de vesentligste årsakene til at turneringa i år kan feire 10-årsjubileum.

– Vi har fått ei turnering som mange setter stor pris på, og der spillere med ulike fotballkvaliteter treffes på og utenfor banen. Turneringa er blitt et samlingspunkt som folk trives på, sier Mathisen.

Samtidig medgir han lett at det drar seg gjerne til med seriøsiteten når det kommer til sluttspill og finaler.

– Men slik vil det alltid være. Alle har lyst til å vinne da, sier han.

Landslagsspillere deltar

Sjøl spiller han på El Pistoleros, som har vunnet turneringa flere ganger. I fjor smertet det derfor litt ekstra da de ikke var i finalen. En finale som ble vunnet av Sjomen oldboys, som selvsagt består av spillere fra Målselv.

– I fjor var det aller første gang at finalen ikke hadde et lag fra Balsfjord eller Lyngen, sier Marco Mathisen.

Muligheta for seier er ny i år, men blir neppe enkel. Blant annet er det klart for debut i Kestra cup for SK Smikkesmukk. Målselvlaget har vært sterke i mang ei turnering, men Marco Mathisen er klare på at de akter å gi landslagsspillerne Sindre Eggen og Jonas Simonsen og deres lagkamerater kamp om de møtes i et sluttspill lørdag.

– Vi slo dem i fjor, så vi kan fort gjøre det igjen, sier Marco Mathisen lurt.

Kestra cup spilles med futsal, men etter five-a-side-regler.

Powered by Labrador CMS