JAKT PÅ MENYEN: Elgjakt er viktig i lokalsamfunnet i Salangsdalen, og følgelig også på bygderevyen. Daggryrevyen har tidligere hatt flere gode innslag om jakt, og jakt står da også på årets revy-meny. På bildet her ser vi fra venstre Roger Jenssen, Svein Asbjørnsen, Rune Kværnan og Daniel Furuly – alle fire en del av den spennende revygjengen i Salangsdalen. Foto: Øivind Baardsen
JAKT PÅ MENYEN: Elgjakt er viktig i lokalsamfunnet i Salangsdalen, og følgelig også på bygderevyen. Daggryrevyen har tidligere hatt flere gode innslag om jakt, og jakt står da også på årets revy-meny. På bildet her ser vi fra venstre Roger Jenssen, Svein Asbjørnsen, Rune Kværnan og Daniel Furuly – alle fire en del av den spennende revygjengen i Salangsdalen. Foto: Øivind Baardsen

Feirer 20 år med humor i folkehelsas tjeneste

BARDU: Det heter at en god latter forlenger livet. Slik sett har revygjengen i Salangsdalen i Bardu bidratt i folkehelsas tjeneste i to tiår. Nå feirer Daggryrevyen seg selv med to revykvelder første helga i mars.

Publisert Sist oppdatert

Revyfolket i Salangsdalen er sikker i sin sak om at humor er helsebringende. Hvorvidt humor virkelig forlenger livet er ikke vitenskapelig bevist, men Daggryrevyen gjør uansett sitt ytterste for at den skal akkurat det. Og det har revyen jobbet bevisst med etter oppstarten i 1999.

De som har fått med seg revyens forestillinger på Vonheim kan i aller fall skrive under på at det har vært høylytt i lokalene de siste årene. Det er ingen grunn til å tro at det blir spesielt stille der når revyen nå gjør klar for jubileumsforestillinger.

Sprekt tilbakeblikk

Det er for så vidt bare å spenne fast setebeltene for de som allerede har bestilt billett. Revyen lover å hente fram gamle godbiter fra årene som har gått. Dermed er scenen klar for stykker som både har løftet taket på ungdomshuset, og som har kvalifisert revygjengen til plass på scenen i NM i revy på Høylandet.

Leder i revygruppa Bengt Ove Furuly vil ikke røpe for mye om den kommende jubileumsrevyen, men lover at gamle helter kommer tilbake på scenen og at det dukker opp noen uforglemmelige videoinnslag underveis.

- Vi kan ikke avsløre for mye, men lover publikum noen overraskelser underveis i revyen. De som møter opp på premieren 1. mars eller forestillingen 2. mars, vil i alle fall få oppleve en kjempeflott revygjeng som er klare for å servere en flott jubileumsforestilling, sier han.

Tre år til 100-årsjubileum

Ungdomslaget Daggry i Salangsdalen ble stiftet i 1922 og har i flere perioder hatt egen revy. Etter stillstand i mange år, ble dagens revygruppe etablert i 1999. I de siste 20 år har gruppa bestått av mellom 15 og 20 sceneaktører.

I tillegg har revyen vært velsignet med flinke folk på sminke, lyd og lys, opplyser Furuly.

- Daggryrevyen har hatt noen fantastiske musikere med seg i alle år. Inger Heimdal var kapellmester i mange år, og trakterte både trekkspill og saksofon. Corinna Stamm var også tidligere musikalsk leder, spillende blant annet på tangenter, bratsj og blokkfløyter. Odd Ivar Sletten på gitarer og Jan Erik Heimdal på bass, har i alle år bidratt med spenstige riff og stødige komp. De siste par årene er det Ingrid Vikan som har ledet revyorkesteret med sine pianofingre. Morten Hansen sørger for rytmen på slagverk og andre perkussative husholdningsredskaper. Inge Wang, Arnfinn Hansen, Ove Nordli, er noen av de andre musikerne som har bidratt i disse 20 årene, skriver revygruppa i en pressemelding.

Kvalifiserte seg til NM

I 2009 markerte den nye Daggryreven sine første 10 år med en ekskursjon til NM i revy på Høylandet. De andre revygruppene i Bardu og Øvre Salangen var invitert med, og «Nisserevyen» til UL Bardujord sendte med en liten delegasjon. Så, i både 2015 og i 2017 ble Daggryrevyen selv tatt ut til å delta i NM. Det gjorde revyen med henholdsvis sketsjen «Prost i butikk» og sangen «Da har du kuka det te». Begge med tekster av Karl Johnny Bjørnsen. Den siste sketsjen havnet for øvrig om hendelsen i Polar Park høsten 2015 der en jeger ved et uhell skjøt en av elgene til dyreparken i Salangsdalen.

Daggryrevyen har i mange år jobbet med å skrive egne tekster til sketsjer og sanger.

-Alle aktørene bidrar med å bearbeide tekstene når vi prøver sketsjene på scenen, forteller Bengt Ove Furuly.

Han har i tre år nå ledet revygruppa, etter at Silje Krogstad tok en pause. Hun er imidlertid i år tilbake på scenen, opplyser Furuly.

Større publikum.

-I en kommune med om lag 4000 innbyggere, er det fantastisk at i fire av bygdas fem ungdomslag er det egen revy, konkluderer Furuly. I tillegg har Vikenrevyen i mer enn ti år bidratt med sine fellesforestillinger, i samarbeid med bygdas revygrupper, til at bygdas revyer får et større publikum.

Da ungdomslaget feiret 80 år, laget revygruppa en Prøysen-kabaret sammen med Fredly skole, som ble en stor suksess. Revygruppa har også hatt fremvisninger i Polar Park og hos Forsvaret på Setermoen.

-Selv om Daggryrevyen har noen lokale poenger, så prøver man å treffe et større publikum, gjennom blant annet å ta opp dagsaktuelle saker fra riksmedia, sier Øivind Baardsen som er teknisk altmuligmann i revygruppa.

-Vi har også sett at revyens publikum de senere årene har bestått av både folk fra Setermoen i tillegg til fra de andre dalene i kommunen, og fra Salangen, forteller han.

Nå gleder revygjengen seg stort til jubileumshelga som selvfølgelig også skal feires med fest etter forestillingen lørdag kveld.

Powered by Labrador CMS