FEIRER I SLUTTEN AV MARS: De har holdt det gående i 20 år, og har planer om minst 20 til. Nå inviterer Chorus Borealis til jubileumskonsert. Foto: Kari Anne Skoglund
FEIRER I SLUTTEN AV MARS: De har holdt det gående i 20 år, og har planer om minst 20 til. Nå inviterer Chorus Borealis til jubileumskonsert. Foto: Kari Anne Skoglund

Feirer 20 år med jubileumskonsert

MÅLSELV: I år er det 20 år sia målselvkoret Chorus Borealis så dagens lys. Det skal de feire med en jubileumskonsert om to uker.

Publisert Sist oppdatert

Lørdag 23. mars inviterer Chorus Borealis til feiring av at det er 20 år sia koret ble etablert. Da inviterer de publikum til en konsert, hvor de også har med seg Freidig mannskor som gjestekor. Konserten finner sted i Målselv kirke.

– Vi er nå faktisk inne i vårt 21. år, og til jubileet vårt får vi med oss et gjestekor vi har samarbeida mye med. På konserten kommer vi til å presentere et utvalg av sanger som har fulgt oss gjennom historia. Vi tror det blir en koselig konsert med masse melodier som nærmest har vært en del av oss, sier korets dirigent og primus motor, Tor Eriksen.

Starta i Heggelia kapell

Låter fra musikalene «Les Miserable» og «Chess», Queens «Bohemian Rhapsody» og Simon & Garfunkels «Bridge over troubled water» er bare noen av låtene som har vært gjengangere på korets repertoar.

– Det blir en konsert med blanda drops. Vi er heldig og har mye dyktige solister, og noen av dem vil vi vise fram. Og det er store muligheter for at det blir noen overraskelser. Vi har med fullt band og det blir en skikkelig Chorus-kveld. Vi gleder oss, forteller Eriksen.

Chorus Borealis så dagens lys det siste året før årtusenskiftet. De starta å øve i Heggelia kapell.

– Vi visste ikke hva vi gikk til. Til første øvelse kom 20 korister, så det var tydelig at det var behov for et nytt kor den gang. Antallet korister økte bare på, så vi flytta øvinger og konserter til samfunnshuset på Rustahøgda, og det var vår hjemmearena fram til den tragiske ulykka i 2000, forteller han.

– Klarer å holde progresjon

Nå går øvelsene også på Rustahøgda, vel og merke på den videregående skolen. Men det er Målselv kirke som har blitt deres nye hjemmearena når de inviterer publikum til konserter. På det meste var Chorus Borealis ett av landsdelens største kor.

– Vi har vært oppe i 85 medlemmer. Nå er vi cirka 45, og vi har korister fra hele Midt-Troms. Den som har lengst reisevei, er faktisk fra Lødingen i Nordre Nordland. Kvalitetsmessig står vi absolutt ikke noe tilbake til da vi var på vårt beste kvantitetsmessig. Jeg føler ikke stagnert noe de 20 årene, tvert imot klarer vi å holde progresjon. Vi jobber knallhardt for gi konserten godt innhold og vise musikalsk historie. Vi legger innsatsen i å legge kvalitet i bunn, og det gjør vi selvfølgelig til jubileumskonserten.

Når denne konserten er historie, går de rett over til øving til et nytt og kanskje også større prosjekt.

– Vi ligger i planlegging av en storproduksjon til neste år. Nå kvalitetsikrer vi materialet til jubileumskonserten, og så vil vi jobbe knallhardt inn mot ei oppsetting hvor Queen er i fokus. Det blir sannsynligvis det største vi har gjort, sier Eriksen.

Powered by Labrador CMS