UiT-FLY: Det er 25 år siden det ble startet opp med sivil trafikkflygerutdanninga på Bardufoss. Den har de siste årene vært i regi av Universitetet i Tromsøs bachelorstudium i luftfartsfag. (Arkivfoto)
UiT-FLY: Det er 25 år siden det ble startet opp med sivil trafikkflygerutdanninga på Bardufoss. Den har de siste årene vært i regi av Universitetet i Tromsøs bachelorstudium i luftfartsfag. (Arkivfoto)

Feirer 25 års sivil flyskole

MÅLSELV: I 25 år har det vært sivil trafikkflygerutdanning på Bardufoss. Det blir feiret onsdag.

Publisert Sist oppdatert

Markeringa vil foregå i hangaren der Universitetet i Tromsø og Patria i dag driver sin virksomhet. 80 gjester skal delta på jubileet. De blir møtt av dagens studenter.

– Studentene har en viktig rolle under 25-årsmarkeringa. Når gjestene ankommer, blir de møtt av studenter i uniform. Studentene har også viktige roller for opprigging, nedrigging og bevertninga under selve markeringa, forteller forretningsfører ved Stiftelsen Norsk Luftfartshøgskole (NLH), Frank Millerjord.

Historie og framtidsutsikter

Gjestene og deltakerne på jubileumsmarkeringa, som starter på dagtid, vil få et innblikk i den sivile trafikkflygerutdanningas historie, hvordan den foregår i dag og framtidsutsikten utdanninga har.

– Har en hørt hans historieforedrag tidligere, vet man at det kommer til å bli en begivenhet, sier Millerjord.

Da trafikkflygerutdanninga kom på vingene for 25 år siden, var det Stiftelsen Norsk Luftfarshøgskole som sørget å legge forholdene til rette for at sivile piloter fikk sin utdanning på Bardufoss. I dag er det Universitetet i Tromsø som benytter de samme lokalene for å utdanne sivile flypiloter. Etter ei historisk innledning er det nåtida som blir belyst. Universitetet i Tromsøs rektor, Anne Husebekk, og UiTs seksjonsleder for flygerutdanninga vil fortelle gjestene om deres flygerutdanning og framtidsplaner for utdanninga. I dag har UiT et bachelorstudium i luftfartsfag, og den praktiske delen av utdanning får elevene på Bardufoss.

Samarbeid

Den sivile flyskolen ville verken for 25 år siden eller i dag vært det den er uten sine nære samarbeidspartnere. Derfor vil også Patria Helicopters AS sin administrerende direktør, Dan Kjetil Nordheim, Bardufoss videregående skoles rektor, Michael Erstad, 139 luftvingsjef oberst Helge Rasmussen og lufthavnsjef for Bardufoss lufthavn, Jørn Limo, holde taler om samarbeid og framtidsplaner på 25-årsjubileet.

– Når talene er ferdige, blir det bevertning og anledning for gjestene våre til å se seg om, sier Millerjord.

Powered by Labrador CMS