VIL HA BURSDAGSBESØK: Rektor Elin Gamst, elevene Caroline Mari Fossland, Ane Granheim Øvergaard, Celine Elise Nilsen Dina Lisa Eriksen, lærer Steffen Jakobsen og resten av Bardufoss ungdomsskole håper å se deg når de steller i stand til 40-årsglede på åpninga av nye Bardufoss ungdomsskole på torsdag.
VIL HA BURSDAGSBESØK: Rektor Elin Gamst, elevene Caroline Mari Fossland, Ane Granheim Øvergaard, Celine Elise Nilsen Dina Lisa Eriksen, lærer Steffen Jakobsen og resten av Bardufoss ungdomsskole håper å se deg når de steller i stand til 40-årsglede på åpninga av nye Bardufoss ungdomsskole på torsdag.

Feirer 40-årsdag med reåpning

BARDUFOSS: Bardufoss ungdomsskole kombinerer jubileumsbursdag og offisiell åpning av nyskolen torsdag. De feirer med åpen skole.

Publisert Sist oppdatert

24. oktober 1975 ble Bardufoss ungdomsskole tatt i bruk for første gang. På torsdag skal 40-årsjubileet feires, og da åpner elevene og de ansatte dørene for bygda si.

– Vi håper foreldre, besteforeldre, tidligere elever, tidligere ansatte og alle andre i bygda som har interesse for skolen, tar turen innom, sier konstituert rektor Elin Gamst og lærer og elevrådskontakt, Steffen Jakobsen.

Programmet

Gjennom hele dagen vil det være en rekke aktiviteter rundt om på skolen. De besøkende er hjertelig velkommen til å delta aktivt på dem. Aktivitetene skal speile vanlige sysler på skolen, deriblant dans, musikk, språkrom, kunst og håndverk, bildekomponering, naturfagforsøk, fysisk aktivitet, MOT-aktiviteter og den digitale quiz-leken Kahoot. Det skal også bli vist skrekkfilm.

Men det er ikke bare en 40-åring som skal feires. Skolen har de siste årene blitt utvidet og renovert, og nå er det endelig klart for reåpning. Når skoledagen er over, er det duket for den offisielle og høytidelige åpninga av nyskolen med taler og musikk. En av dem som kommer innom, jobbet på skolen forrige gang den var flunkende ny.

– Jan Hansen jobbet her ved oppstarten, og kanskje kommer det også flere innom, forteller Gamst.

Musikk og politikk

Bardufoss skolekorps kommer til å sørge for at det bokstavelig talt blir slått på stortromma under åpninga. Rap4mation, med Fredrik Stangnes fra Bardufoss i spissen, er i disse dager aktuelle som deltakere i TV2-programmet «Norske talenter». Ei uke før gruppa deltar i semifinalen, spiller de på skoleåpninga. Mat skal skolen selvfølgelig også by på. Elevrådet står for salg av varm mat, mens niende klassetrinn står for kake- og kaffesalg. Tilfeldighetene skal også ha det til at kommunestyret har møtedag denne datoen. I den forbindelse skal faktisk kommunestyrerepresentantene samles på Bardufoss ungdomsskole. De skal dermed kunne delta på den offisielle reåpninga av en skole som har blitt behørig debattert i kommunestyresalen siden det i 2009 ble vedtatt at Bardufoss skulle være ungdomsskole for Bardufoss-, Karlstad-, Olsborg- og Rundhaug-området.

40-årsglede

Det vedtaket gjorde at skolen trengte mer plass for å kunne gi elevene den arbeidsplassen de trenger, og at skolen de siste årene vært en byggeplass. Den perioden er nå over, og det gjør at 40-årsjubilanten framstår i ny drakt.

– Jeg føler meg som ei dronning hver gang jeg kommer hit om morgenen og kan trykke på en knapp som gjør at dørene kan åpne seg til en helt ny skolehverdag, forteller Gamst.

Det er ikke dørene i seg selv som gir den følelsen. Det er lokalet dørene åpner opp til. Skolen har fått flunkende ny sløydsal, kunst- og håndverkrom, biologirom, naturfaglab, musikkrom og et kjøkken som har blitt fornyet. For å bare nevne noen av rommene skolen er stolte av å kunne vise fram. Faktum er at Bardufoss ungdomsskole er som ny, og lærerne og elevene vil vise den fram til bygda si.

– Arbeidsmiljøet har blitt bedre for både elever og ansatte. Her er det ingen 40-årskrise. Tvert imot, det er kun 40-årsglede på Bardufoss i disse dager, sier lærer og elevrådskontakt, Steffen Jakobsen.

Powered by Labrador CMS