Var usikre på framtida under koronastenginga:

GLEDER SEG: De ansatte på Rundhaug gjestegård, Karianne Drage, Reidun L Traasdahl Nilsen, Anestazia Hajduk, Aregash Kabede og Arthur Trzeciak gleder seg til feiring til helga. Foto: Privat
GLEDER SEG: De ansatte på Rundhaug gjestegård, Karianne Drage, Reidun L Traasdahl Nilsen, Anestazia Hajduk, Aregash Kabede og Arthur Trzeciak gleder seg til feiring til helga. Foto: Privat

Feirer jubileum på Rundhaug gjestegård

MÅLSELV: Etter en vår og sommer med heftige nedturer og oppturer var det viktig for de ansatte å få til en skikkelig feiring av 115 årsjubileet til Rundhaug gjestegård.

Publisert Sist oppdatert

Daglig leder på Rundhaug Gjestegård, Reidun Traasdahl Nilsen, forteller at det er vanskelig å vite akkurat hvilken dato den første eieren, Amanda, åpnet dørene på Rundhaug gjestegård for aller første gang. Men at det er 115 år siden, det er helt sikkert. Etter et noe spesielt år for den historiske gjestegården, ser de ansatte nå virkelig fram til å invitere til en festdag og –aften, når jubileet skal feires på lørdag.

Nedtur

– Vi har valgt oss denne datoen til å feire nå, etter en koronatid som har vært veldig tøff for mange. I slutten av mars, så var vi rett og slett usikre på om vi kom til å eksistere etter denne sommeren, forteller Traasdahl Nilsen til Nye Troms.

Gjestegården holdt stengt fra midten av mars til midten av juni, og framtiden så mørk ut. Alle ansatte utenom en ble permitterte og Traasdahl Nilsen forteller at det hele rett og slett var til å bli deprimert av. Men så skjedde det noe.

– Vi har hatt en veldig fin sommer. En overraskende flott sommer, så nå ser vi bare håp og muligheter, sier hun.

I juli så starta det nemlig å strømme inn med norske turister.

– Når det kommer til matsalg, så har vi rett og slett hatt en rekordsommer, sier hun fornøyd.

Effektive

Litt av årsaken mener hun er at hennes nestkommanderende på gjestegården, Karianne Drage, har brukt koronatiden til å jobbe med salg og markedsføring, og at de har fått etablert flere nye produkter de siste ukene.

– Vi har fått oppdatert nettsida vår og har startet opp med geo-hiking, som er en slags vandretur med guide. Det var veldig bra at vi ikke bare lukket dørene i mars og ikke noe mer. Tida er brukt effektivt, og det har nok gitt utslag, sier Traasdahl Nilsen.

Mange matgjester, en haug med norske turister og etter hvert små kurs og konferanser og arbeidere har rettet sommeren og høsten etter en tragisk vår.

HISTORISK: Rundhaug gjestegård åpnet første gang i 1905. Da de stengte ned i mars var de usikre på om drifta fremdeles ville være i gang i høst. ARKIVFOTO.

Feiring

Og nå fyller den ærverdige gjestegården 115 år, og det skal altså feires.

– Først så åpner vi kafeen og det blir en slags offisiell åpning av jubileet med diktopplesning av Morten Nilssen. Så skal Reidulf Larsen ha ei utstilling i et nytt galleri vi har laget til, og kalt galleri tørkeloftet, forteller Traasdahl Nilsen.

Etter det så er det videre enn tettpakket plan for dagen.

– Det blir en lokal guiding, der vi skal gå rundt på hotellet og høre om historia til hotellet. Det har skjedd så mye her, og vi skal få høre om Amanda, tyskerne og andre ting, som berømtheten, forteller hun.

Videre er det lagt opp til både whisky- og ølsmaking og det blir grottekonsert.

– Så er det festmiddag med treretters, og sikkert litt fortellinger og taler.

Traasdahl Nilsen forteller at det blir hjemmelaga finnbiff til hovedrett, noe som gjestegården har solgt rekordmye av i sommer.

– Vi skal prøve å telle over hvor mange tallerkener med finnebiff vi solgte i juli aleine, men det var mange, mange. Så spørs om vi får det til, sier hun, før hun legger til at puben blir åpen til midnatt.

Powered by Labrador CMS