Ti år siden Arnhild overtok:

MALANGSMØNSTER: Mønster til disse populære vottene og luene får du kun kjøpt i butikken til Arnhild Staff Opgård på Storsteinnes.
MALANGSMØNSTER: Mønster til disse populære vottene og luene får du kun kjøpt i butikken til Arnhild Staff Opgård på Storsteinnes.

Feirer med å utvide butikken

STORSTEINNES: Hun hadde egentlig ikke lyst til å overta, men gjorde det likevel. I september er det ti år siden Arnhild Staff Opgård ble sjef for den populære kunst- og håndverksbutikken Stoff og Idé på Storsteinnes.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg har nok grodd litt inn og klarer ikke å løsrive meg, sier hun med et smil.

Da hun overtok i 2010 hadde hun allerede jobba ti år i samme forretning. Arnhild Staff Opgård kviet seg litt for å tre inn i sjefsrollen, men later til å trives. Det kan virke som om jobben har blitt en livsstil for henne.

– Seks dager i uka er jeg på jobb.

– Du blir ikke lei?

– Ikke enda. Men jeg kunne godt tenkt meg en fridag i ny og ne. Men det har vært ti fine år, sier hun.

Strikkedilla

6. september var det ti år siden overtakelsen. Men butikken har eksistert lenge før den tid og under ulike navn. Staff Opgård mener det har vært garnbutikk på Storsteinnes i minst 30 år til sammen. De holdt først til i underetasjen. I 2002 flytta de opp. I starten sydde de mye gardiner på bestilling.

– Det er det helt slutt med nå. Nå går det mest i lappestoff og garn. Det går veldig mye i garn. Folk har lyst til å strikke, sier hun.

Det florerer av fargerike garnnøster, kunstneriske mønstre, stoff, nåler, sakser og tråd. Butikken på Storsteinnes er godt besøkt av fingernemme håndverksinteresserte fra både fjern og nær. For Stoff og Idé betyr mye for mange. Og ikke kun på grunn av varene de selger.

– Det er mye som foregår her. Det er et helt miljø rundt butikken, sier Staff Opgård.

Arnhild Staff Opgård syr også, men trives best med strikkepinnene. I butikken har hun et godt utvalg, hvor det meste består i Sandnes-garn.

Samlingspunkt i bygda

Hver torsdag arrangeres det strikketreff i lokalene. Gruppa «Tepper som varmer» møtes i butikken på kveldstid for å sy til langtidssyke på UNN. En handsømgruppe ses en gang i måneden. Og så har de en aktiv quilt-klubb med hele 45 medlemmer som møtes i forretningen.

– Det kan vi takke den verdensberømte quilteren Ann Kanstad Johansen for. De møter kveldstid hos meg. Jeg holder åpent så de kan handle her også, sier Staff Opgård.

Hun har også arrangert ulike kurs for de som ønsker.

– Men det har det vært stopp i nå på grunn av koronaen. Men jeg håper å kunne starte opp med det snart.

Berit Moe er innom butikken. Hun tar på seg ulike quilte-oppdrag for andre. Inn- og utlevering gjøres i syforretningen.

– Det er et samlingspunkt. Som tilflytta så havna jeg midt i smørøyet her. Butikken betyr mye for meg, sier hun.

Når jobb er hobby

Staff Opgård gjør det meste alene, men får hjelp fra andre når de trengs. Men stort sett er det hun som står for arbeidet. Det kan være greit å ha et sted å henvende seg til dersom man står fast i håndarbeidet sitt og trenger kyndig veiledning.

– Jeg hjelper folk med det de trenger. Men da håper jeg de har handla garnet av meg, sier hun med et smil.

MALANGSMØNSTER: Mønster til disse populære vottene og luene får du kun kjøpt i butikken til Arnhild Staff Opgård på Storsteinnes.

I sommer har Staff Opgård utvida butikken. Hun har tatt i bruk lokalet som tidligere huset den internasjonale matbutikken til Rashdan. Dit har hun flytta mesteparten av garnet.

– Jeg skal ommøblere litt på stoffsiden også, sier hun.

Når det er rolige dager så strikker hun og tar noen sy-oppdrag for andre. Eller stabler garn, for det trengs alltid.

– Det er fint å kunne holde på med hobbyen sin hele tiden.

– Hva drømmer du om?

– Å klare å ha butikk ei stund til, sier Staff Opgård.

Powered by Labrador CMS