NESTEN BEST: Utøverne fra Øverbygd samlet til bilde under NM i Oslo, sammen med sine trenere og lagledere. Foto: Privat
NESTEN BEST: Utøverne fra Øverbygd samlet til bilde under NM i Oslo, sammen med sine trenere og lagledere. Foto: Privat

Fem NM-gull og to sølv til Øverbygd

ØVERBYGD: Med seks utøvere i norgesmesterskapet sikret Øverbygd kickboxingklubb seg fem gull og to sølv med hjem fra Oslo. Med det ble de nesten beste klubb for ungdom og juniorer.

Publisert Sist oppdatert

– Det er egentlig helt fantastisk. Vi har tre byklubber som til sammen får noen få poeng mer enn våre deltakere i ungdom og juniorklassene. Helt vilt hva vi får til i et lite «veikryss», sammenlignet med klubber i de store byer, sier trener Robin Rognmo.

Foruten Elise Berg sine to gull (se egen sak), ble det gull også til Audun Frihetsli i ungdomsklassen +69 kg i lettkontakt. Han slo først en utøver fra Nordreisa, før han i finalen satte Mohammed Foguane fra Asker og Bærum på plass i en god finale.

Gull vant også Martin Rognmo Johansen i junior +84 kg i en direktefinale mot Storm Nicholas Holum fra Sentrum Sarpsborg i pointfighting. Der tok Martin umiddelbart kontroll fra start og kampen ble stoppet i andre runde på poengovervekt til junioren fra Øverbygd.

NM-gull vant også rutinerte Rachel Daughdrill. Hun var Øverbygds eneste utøver over junioralder. I en direkte finale i lettkontakt minus 70 kg mot Jannicke Håkonsund fra Champions Bergen tok Rachel kontrollen umiddelbart og slapp aldri motstanderen skikkelig til. Kampen ble stoppet i siste runde med en soleklar seier til Rachel.

To sølv fikk også klubben utøvere med seg hjem. I lettkontakt ble det finaletap for Arthur Gjerdrum i junior +84 kg, mens Jan-Sverre Gjerdrum tapte sin finale mot en utøver fra Tromsø i junior -74 kg-klassen i point.

Trener Robin Rognmo er imponert over prestasjonen til alle som stilte i NM i Oslo.

– Jeg måtte si det til utøverne da vi var samlet til middag etter konkurransene: Dette hadde vi ikke klart uten å være den gruppa som vi er. Noen er mer heldig enn andre og vinner gull, men alle hjelper hverandre og er viktige for hverandre, hele tiden. Dette er en fantastisk flott gjeng, sier Robin Rognmo.

Nå har klubben pause i konkurransene til over nyttår. Allerede om tre måneder er det et nytt norgesmesterskap, siden helgas mesterskap egentlig skulle vært arrangert sist vinter. Før det er det nye norgescupkonkurranser.

– Nå skal prate med hver enkelt utøver og høre hva de vil, og så legge treningsplanen etter det. Jeg er med om utøverne vil gi alt, og det tror jeg at de vil, sier Robin Rognmo etter ei suksessfull NM-helg i Oslo.

Powered by Labrador CMS