HOPPEKONKURRANSE: Hopp for Hjertet-konkurransen pågikk i en uke. Den tok Fredrik Kjellmo, Hania Wild og Milla Sievinen gledelig del i. Foto: Torbjørn Kosmo
HOPPEKONKURRANSE: Hopp for Hjertet-konkurransen pågikk i en uke. Den tok Fredrik Kjellmo, Hania Wild og Milla Sievinen gledelig del i. Foto: Torbjørn Kosmo

Femteklassingene ved Olsborg skole storkoste seg med «hopping for hjertet»

OLSBORG: På Olsborg skole var femteklassingene ikke vonde å be tirsdag formiddag. De storkoste seg med gymtime og hoppetau-hopping.

Publisert Sist oppdatert

Mellom 4. og 12. mai arrangerte Nasjonalforeningen for folkehelsen en hoppetaukonkurranse, som skoler fra hele landet deltok i.

Da var det åpent for at alle skoleklasser mellom 4. og 7. trinn kunne delta.

Trimpreget konkurranse

Fredrik Kjellmo, Hania Wild og Milla Sievinen var tre av elevene i femteklasse på Olsborg skole som virkelig koste seg i gymtimen.

– Det er veldig bra trim, sier Kjellmo.

Han får støtte av sine klassekamerater, samtidig som ivrig hopping og en sangstrofe eller to kan høres i bakgrunnen.

– Dette er både gøy og bra for oss. Det er artig å hoppe. Vi lærer også mye samtidig som vi hopper. Noen ganger er det gangetabellen vi blir spurt om, mens andre ganger må vi si det engelske alfabetet på rams, sier Wild, med samtykkende nikk kommende fra Sievinen.

Hoppet en stund

I skoletiden har femteklassingene hoppet minst en time hver dag, i alle fall i en uke tilbake i tid.

– Vi har hoppet minst en time hver dag. Jeg tror ikke det har vært en eneste dag hvor vi ikke har hoppe, sier Kjellmo.

Onsdag var den siste dagen hvor hopping stod på agendaen. Ettersom hoppinga er en del av en konkurranse, vil svaret på om hvor Olsborg skole havner på rankingen komme på et senere tidspunkt. For hvert antall hoppede minutter kunne elevene samle poeng – opp mot en maksgrense på 60 poeng.

Godt for helsa

Hania Wild er ikke i tvil om at hoppetaukonkurransen har gitt mersmak.

– Hopping er en fin måte å trene på, sier hun.

Men legger fort til:

– Men vi blir så varme. Vi blir kokvarme, sier Wild.

Mange deltakere

Stort sett har det ikke vært noe å utsette på entusiasmen blant elevene, hva hopping angår.

Riktignok er det fortsatt noen som har «fått nok», ifølge Wild.

– Jeg tror mange av de andre elevene har syntes at det har vært gøy å hoppe, men etter å ha hoppet mye er det noen som har blitt litt lei av det, sier Hania Wild.

I hele Troms og Finnmark fylke er det i år 3635 elever som deltok i konkurransen. På landsbasis deltar godt over 100.000 elever i årets konkurranse.

Powered by Labrador CMS