ILLUSTRASJONSFOTO
ILLUSTRASJONSFOTO

Fengsel og bot for fyllekjøring

MÅLSELV: En målselvmann midt i 20-årene må sone 21 dager i fengsel, betale 10 000 kroner i bot og være uten førerkort i to år for å ha kjørt med promille på Bardufoss i fjor.

Publisert Sist oppdatert

Forholdet inntraff natt til 25. november i fjor. Den nå dømte og en kompis var kvelden før på Pizzakjelleren på Bardufoss, og der drakk de øl og sterkere drikke. Litt over midnatt bestemte de seg for å ta turen til Krokbekken. Den ferden foregikk i den nå dømtes bil, og like før de kom dit, havnet de i grøfta. Der satte de seg fast, og den nå dømte ringte da etter bergingsbil. Sjåføren på bergingsbilen nektet imidlertid å dra opp bilen fordi den nå dømte og hans kompis, som var de eneste på stedet, begge framsto som beruset. Bergingsbilsjåføren kontaktet da sin sjef, og han kontaktet så igjen politiet.

En tredje person?

Til politiet ga de to kompisene avvikende forklaringer, både hendelsesnatta og senere. Hendelsesnatta var de imidlertid enige om at det ikke var den nå dømte som førte bilen, men derimot en tredje person som de verken kjente eller hadde sett før. I et senere avhør navnga den nå dømte så en annen kamerat som bilfører, men denne personen benektet senere i avhør å ha vært involvert. Han forklarte imidlertid at han var blitt oppringt av den nå dømte 2-3 dager etter hendelsen og at han da hadde gått med på å ta på seg sjåføransvaret. Dette gikk han imidlertid tilbake på da det ble klart for ham hvilke konsekvenser ei falsk forklaring kunne få, og den nå dømte erkjente senere at han forsøkte å få kompisen til å forklare seg falskt og ta på seg skylda. Senere brakte dn nå dømte igjen på banen en ukjent tredje person, men retten valgte å ikke feste lit til dette. Det kom også fram i retten at den nå dømte overfor sjåføren på bergingsbilen hadde medgitt at det var han som hadde kjørt bilen

1,82 promille

Dermed fant retten det bevist utover enhver rimelig tvil at det var den nå dømte som førte bilen. Blodprøveanalysen viste at han hadde en blodalkoholkonsentrasjon på 1,82 promille to timer etter at kjøringa fant sted, og på bakgrunn av dette ble mannen dømt til 21 dagers fengsel og ei bot på 10 000 kroner. Han må også klare seg uten førerkort i to år, og må med det også avlegge ny førerprøve før han igjen kan få kjøre bil. Dommen i Senja tingrett var enstemmig, og i den inngår det også at den dømte slipper å betale saksomkostninger.

Powered by Labrador CMS