FAMILIEVOLD: En mann i 40-årene er varetektsfengslet i fire uker etter vold mot sin kone på en campingplass nylig. Foto: NTB Scanpix (Illustrasjon)
FAMILIEVOLD: En mann i 40-årene er varetektsfengslet i fire uker etter vold mot sin kone på en campingplass nylig. Foto: NTB Scanpix (Illustrasjon)

Fengslet etter familievold på campingplass

BALSFJORD: En balsfjordmann i 40-årene er varetektsfengslet i fire uker etter at han ble pågrepet for vold mot sin kone på en campingplass på Senja nylig.

Publisert Sist oppdatert

Det var natt til 20. juni at mannen i 40-årene ble pågrepet på en campingplass på Senja. Med familiens barn til stede skal han ha utøvd vold mot sin kone. Da politiet kom til stedet etter halvannen time, skal kvinnen har vært tydelig utsatt for vold.

Nord-Troms tingrett finner at siktede med skjellig grunn kan mistenkes for en straffbar handling som kan medføre en høyere straff enn fengsel i 6 måneder for straffelovens paragraf 282, som omhandler mishandling i nære relasjoner eller såkalt familievold. Retten har ved denne vurderingen lagt særlig vekt på vitneobservasjonene i saken.

Vold over tid

Tiltalte har erkjent at det oppsto en situasjon som kan forklare hendelsen, uten at han dermed har erkjent voldsbruken, heter det i rettsdokumentene.

Den siktede mannens og konas barn skal ha vært til stede i campingvognen mens en av voldshandlingene pågikk. Retten skriver at det er det en reell og nærliggende risiko for at han vil påvirke sine nærstående dersom han blir løslatt. Det vil da være reell risiko for at sakens omfang ikke blir oppklart.

Det fremgår for øvrig av begjæringen og saksdokumentene at siktede er tidligere straffet for vold mot sin kone, samt at han har vært under etterforskning for slike overtredelser. Politiet anførte i sin begjæring at det også er en sterk mistanke om at siktede har utøvd vold mot sin kone over tid. Politiet har dermed anført at det er en reell mulighet for at sakens omfang over tid, ikke vil bli oppklart dersom siktede blir løslatt.

Retten slutter seg til denne vurderingen. Også på dette punktet vil det foreligge en reell og nærliggende risiko for at siktede vil påvirke sin nærmeste familie. Nord-Troms tingrett sin slutning er at den tiltalte mannen fra Balsfjord varetektsfengsles i fire uker, med brev- og besøksforbud i de to første ukene.

Straffen for mishandling i nære relasjoner har en maksimal strafferamme på fengsel i inntil 6 år.

Powered by Labrador CMS