STORFISK: Fangsten ble veid inn på 74,2 kilo. – Den største fisken jeg har fått noen gang, sier Luis Stamnes. Foto: Privat
STORFISK: Fangsten ble veid inn på 74,2 kilo. – Den største fisken jeg har fått noen gang, sier Luis Stamnes. Foto: Privat

Fikk 74 kilo tung kveite på kroken

MÅLSNES: Luis Stamnes skulle bare teste motoren, da han bestemte seg for å prøve å fiske litt kveite. Det hele endte i enførti minutter lang kamp med ei 74 kilo tung kveite.

Publisert Sist oppdatert

Natt til søndag skulle Luis Stamnes forsøke å fiske kveite ved Målsnes. Han fikk seg en overraskelse da en 74,2 kg tung fisk bet på kroken.

– I utgangspunktet skulle jeg ut for å teste motoren. Etter det bestemte jeg meg for å prøve å fiske litt kveite. Jeg så at makrellen hoppet, og ble litt distrahert. Men så fikk jeg melding fra fruen som minnet meg på om at jeg jo skulle fiske kveite. Det gikk en times tid, så bet den. Da dro den meg nesten ut i sjøen, forteller Stamnes.

Lang kamp

Deretter ble det en lang kamp mot den digre kveita. Etter at han fikk den opp på overflata første gangen forsvant den under vann igjen. Etter en førti minutter lang kamp fikk han omsider festet fisken ved siden av båten.

– Jeg stakk den flere ganger i hodet for å roe den ned. Til slutt åpnet den munnen og jeg fikk tredd et ankertau inn i munnen og ut gjennom gjellene. Jeg måtte tilkalle noen venner som hjalp meg med å få den opp i båten. Jeg var helt gåen i armene, sier Stamnes.

Julekveite

Han forteller at dette kun er den andre kveita han har dratt opp i sin fiskerkarriere. Da den store fisken bet på kroken var han fast bestemt på å få den opp. Den 74,2 store kveita er nå fordelt mellom hjelpere, venner og familie.

– Det ble rundt femti kilo med filet til slutt. Så jeg har delt med de som hjalp meg, i tillegg til venner, familie og arbeidskollegaer. Det er julekveite og mer enn det. Det er store, fine kjøttstykker, forteller Stamnes.

Powered by Labrador CMS