Hjertelig gave til BOIF:

GLAD: Daglig leder Erling Andreassen i BOIF er svært glad for sportsmedisinsk utstyr til en verdi av 30 000 kroner og en hjertestarter til 20 000 kroner. Sammen med Trond Arild Olsen (t.v.) og Karen Jepsen Lundal fra Norgesplaster. Foto: Ivar Løvland
GLAD: Daglig leder Erling Andreassen i BOIF er svært glad for sportsmedisinsk utstyr til en verdi av 30 000 kroner og en hjertestarter til 20 000 kroner. Sammen med Trond Arild Olsen (t.v.) og Karen Jepsen Lundal fra Norgesplaster. Foto: Ivar Løvland

Fikk gave de helst ikke vil bruke

RUSTAHØGDA: En hjertestarter plasseres nå på Rustahøgda. Den håper Bardufoss OIF aldri det vil bli bruk for.

Publisert Sist oppdatert

Det er en gave fra firmaet Norgesplaster og radiokanalen P4 til en økonomisk verdi av 20 000 kroner som nå blir plassert i tilknytning til idrettsanleggene på Rustahøgda. Gaven håper daglig leder i BOIF, Erling Andreassen, at de aldri kommer til å få bruk for.

– Men det er ei stor trygghet at vi nå har en hjertestarter i området her hvor det ferdes så mange mennesker hele tiden. På de ulike anleggene som er her, sier Erling Andreassen.

Han ble tipset om en konkurranse i radiokanalen P4 tidligere i høst og skrev en søknad. Der fortalte han om aktiviteten som foregår på og omkring Rustahøgda, både innen BOIF og de andre idrettslagene som holder til her.

P4 sin konkurranse «Gledespatruljen» hadde en hjertestarter og sportsmedisinsk utstyr til en samlet verdi på 50 000 kroner som de skulle dele ut i samarbeid med firmaet Norgesplaster og merkene Snøgg og Scansport.

Radiokanalen sendte de fire beste søknadene videre til Norgesplaster, som igjen valgte to av de fire som de mente var de beste. Til slutt valgte P4 Bardufoss og omegn idrettsforening som den beste av de to som kom til finalen. Onsdag kveld var representanter for Norgesplaster til stede for å dele ut den medisinske gaven og kjørte samtidig en lite kurs i bruk av hjertestarteren for 8-10 av BOIFs ildsjeler.

– Det er mange ting vi blir tipset om å søke på av utstyr og premier, og det var artig at vi nå nådde helt opp, sier Erling Andreassen.

Karen Jepsen Lundal fra Norgesplaster Snøgg forklarer idrettsledere i BOIF hvordan hjertestarteren de nå har fått, fungerer.

I søknaden vektla han at det er mange som er samlet på Rustahøgda hele tiden, både unge og eldre. Seniortrening og sosialisering av eldre var blant punktene som ble vektlagt da «Gledespatruljen» falt ned på BOIF som vinner av premien. I tillegg til hjertestarteren kan BOIF velge selv hvilket sportsmedisinsk utstyr til en verdi av 30 000 kroner de ønsker seg.

– Det blir nok litt utstyr til alle gruppene våre, sier Erling Andreassen.

Om hjertestarteren plasseres inne i storhallen eller andre steder, er ikke avklart ennå, men den skal være lett tilgjengelig om det noen gang skulle bli bruk for den.

– Det blir mer og mer vanlig at hjertestartere plasseres ut på idrettsanlegg, og vi synes det er kjempeflott at BOIF nå får sin egen hjertestarter til å ha i området. Vi anbefaler at de registrerer i det nasjonale hjertestarter-registeret hvor de plasserer den. Da vil AMK automatisk få vite det om uhellet er ute og det trengs en slik maskin i området her, sier Karen Jepsen Lundal i Norgesplaster.

Sammen med kollega Trond Arild Olsen var hun ekstra glad for at BOIF ble utpekt som vinner.

– Da fikk vi oss en tur til Bardufoss. Dert ville liksom ikke vært helt det samme med en halvtimes biltur til vinneren, smiler de to representantene for merkene Snøgg og Scansport.

Hjertestarteren kan brukes av de fleste. Det er «selvforklarende» gjennom at den forteller brukeren hvordan den skal benyttes.

Powered by Labrador CMS