LYKTES IKKE: Under NM ultralang, som dette bildet er hentet fra, løp Rasmus Rørholt Theisen meget sterkt. Like bra gikk det ikke under NM-distansene i Trøndelag sist uke. FOTO: Terje W. Pettersen

Fikk ikke ei NM-uke som ønsket

MÅLSELV: NM-uka i orientering gikk ikke på langt nær slik Rasmus Rørholt Theisen hadde sett for seg. Et vondt kne satte en stoppe for alle håp om ei topplassering i mesterskapet.

Publisert Sist oppdatert

25-åringen fra Mellembygd løper nå for NTNUI i Trondheim, der han har studert de siste årene. Tidligere i sommer løp han inn til en sterk 5. plass under norgesmesterskapet i ultralang, og derfor hadde han håp om å kunne løpe seg inn kanskje blant de ti beste på en av distansene under NM-uka i Malvik i Sør-Trøndelag.

Men et fall på asfalten noen dager før NM-starten, med et vondt kne som resultat, ødela mer enn forventet for Rasmus.

– Jeg trodde ikke først det var så alvorlig, men smertene ville ikke gi seg. Derfor droppet jeg å løpe langdistansen torsdag. Smertene kjentes på kvalifiseringa til mellomdistansen fredag, men da løp jeg bare dårlig, sier Rasmus Rørholt Theisen.

God etappe

En 15. plass i sitt heat sendte han bare til en B-finale lørdag, og den valgte han å stå over. I stedet rettet han alt fokus på NM-stafetten søndag, men med få NM-prestasjoner å vise til ble han henvist til 4. laget til NTNUI på stafetten. Der løp han en sterk ankeretappe, men med et dårlig utgangspunkt etter de to første etappene, endte laget bare på en 20. plass i mål.

– Helt klart kjipt med en skade før sesongens viktigste konkurranser. Vi kan trygt slå fast at det ikke ble ei NM-uke som jeg hadde håpet på, sier Rasmus Rørholt Theisen.

Videre i Trondheim

Han regner med at han fortsetter i Trondheim, og tar en sesong om gangen. Så lenge han føler fremgang og han har det artig med kart og kompass, har han fortsatt lyst å gi orienteringssatsinga på høyt nivå en sjanse.

– Egentlig er jeg ferdig med de opprinnelige studiene mine her, men jeg tar nå et årsstudium for å kunne kombinere studier og satsinga. En fulltidsjobb nå vil nok bli vanskelig å kombinere med sporten, sier Rasmus Rørholt Theisen.

Han føler at årets sesong har vært bra, tross en veldig redusert sesong med færre konkurranser enn vanlig.

– Jeg er egentlig bare blitt ekstra motivert til å satse på en ny sesong etter denne, sier Rasmus Rørholt Theisen.

NM-sølv til Tromsø

I H17-18 løp for øvrig Hans Urset fra BUL Tromsø inn til NM-sølv på mellomdistansen, mens pappa Gjermund løp inn til en 46. plass i herrenes A-finale. Håvard Sandstad Eidsmo fra Freidig vant NM-gullet, 18 sekunder foran Olav Lundanes fra Haldens. På stafetten endte BUL Tromsø på en 24. plass, fire minutter bak NTNUI sitt 4. lag med Rørholt Theisen på siste etappe.