Vegvesenet lyste ut bygging av støyskjerm:

BYGGES I VINTER: Her skal støyskjermen på Rustahøgda bygges. Den skal stå ferdig innen 1. februar neste år. Foto: Morten Kasbergsen
BYGGES I VINTER: Her skal støyskjermen på Rustahøgda bygges. Den skal stå ferdig innen 1. februar neste år. Foto: Morten Kasbergsen

Fikk ikke inn et eneste tilbud

BARDUFOSS: I første omgang var det ingen som ville bygge den 92 meter lange og tre meter høye støyskjermen på Rustahøgda. Men nå har det løst seg.

Publisert Sist oppdatert

Prosjektleder Geir Østvik i Statens vegvesen ble svært overrasket da ingen leverte pris på å bygge støyskjermen. Ifølge han er det svært uvanlig.

– Det har jeg aldri opplevd før i mine 30 år i Statens vegvesen, sier prosjektlederen.

Han tror årsaken til den fullstendig fraværende interessen fra entreprenørselskapene var at markedet er mettet. Det er mange bygg under oppføring for tida. I tillegg er det mange byggeprosjekter som er lyst ut eller skal lyses ut i nærmeste framtid.

– Entreprenørene sier i hvert fall at det er veldig mange bygg i markedet.

Bygges av senjaværinger

Det endte med at Vegvesenet måtte ringe rundt til entreprenører for å høre om de kunne tenke seg å bygge støyskjermen. Det resulterte i at de fikk inn to tilbud. Etter ei vurdering har de besluttet å gi oppdraget til Senja Entreprenør AS fra Stonglandseidet på Sør-Senja. Kontrakten ble underskrevet onsdag denne uka.

– Den har en verdi på 1,895 millioner kroner pluss moms. Byggearbeidene starter ganske snart. Støyskjermen skal være ferdig innen 1. februar 2020, forteller Geir Østvik.

Støyskjermen bygges for å hindre at det kommer støy fra E6 inn i et bolighus som ligger nær veien. Den skal bygges i tre og blir 92 meter lang og 3 meter høy. Den skal bygges like sør for det nye krysset på Rustahøgda.

Powered by Labrador CMS