GOD: Førsteårs junior Morten Hol fra Målselvs skiskyttere gikk en sterk fellesstart på Bardufoss lørdag. Foto: Ivar Løvland
GOD: Førsteårs junior Morten Hol fra Målselvs skiskyttere gikk en sterk fellesstart på Bardufoss lørdag. Foto: Ivar Løvland

Fikk måle seg mot gamle rivaler

BARDUFOSS: Morten Hol leverte en sterk fellesstart på gamle trakter. Bare to år eldre Per Vassmyr var bedre enn på fellesstarten på Bardufoss i den yngste juniorklassen.

Publisert Sist oppdatert

- Det ble en artig konkurranse, men jeg skulle gjerne vært foruten de to bommene på liggende skyting. Bom på det siste skuddet på begge liggseriene er ikke «lov», smiler 16-åringen.

Han ble kun slått av to år eldre Per Vassmyr fra Tromsø skiskytterlag under lørdagens renn på Bardufoss. Vassmyr var 27 sekunder foran i mål, med tre strafferunder mot Hol sine fem totalt.

- Hadde jeg unngått bare en av de liggende bommene, ville vi kunne vært likt i sporet, mener Morten Hol.

I den yngste juniorklassen i kretsen går både de som fyller 17, 18 og 19 år neste år sammen, men lørdag viste Morten Hol at det ikke nødvendigvis behøver å være så stor avstand mellom løperne. Vassmyrs jevngamle Erik Silsand Gerhardsen fra Tromsø ble treer i klassen. Han var 50 sekunder bak Morten Hol, med likt antall strafferunder.

- Jeg føler at jeg har taklet overgangen til juniorklassen og stående skyting bra, sier Morten Hol, som i sommer flyttet fra Bardufoss og til Lillehammer for skolegang og trening på Norsk toppidrettsgymnas der. Han går dermed i fotsporene til sine eldre brødre Marius og Espen.

- Det har hele tida vært målet mitt, og jeg synes overgangen fra å kunne ha alt tilrettelagt hjemme før, og til å klare seg sjøl nå, har gått rimelig greit. Jeg får ting gjort, men det tar bare litt lengre tid. Jeg må ta meg litt selv i nakken innimellom, smiler han.

Morten roser miljøet og forholdene på Lillehammer, og mener sjøl han har tatt steg i riktig retning som skiskytter.

- Særlig skytemessig synes jeg at jeg er blitt bedre. Det er ikke tilfeldig det jeg gjør nå, sier han.

Denne sesongen er norgescupen og NM sesongens største mål. Uten at han har egne resultatmål som han vil røpe.

- Jeg vil bare prøve å gjøre mitt beste hver eneste konkurranse, sier Morten Hol.

Som trivdes i å konkurrere på sin gamle hjemmearena under lørdagens fine forhold.

- Det er godt å komme hjem på juleferien å gå en fellesstart under så fine forhold, sier han fornøyd.

Norgescupen åpner for skiskytternes del på Lygna allerede kommende helg.

Powered by Labrador CMS