MANGE MED: Det var godt med deltakere i det første motbakkeløpet i Steilia alpinanlegg. Foto: Privat
MANGE MED: Det var godt med deltakere i det første motbakkeløpet i Steilia alpinanlegg. Foto: Privat

Fikk mange flere deltakere enn de hadde håpet på

BARDU: Arrangørene bak motbakkeløpet Steilia Opp håpet på 50 løpere hvis det ble godvær. I regnet tirsdag kveld kom det nesten 100 deltakere.

Publisert Sist oppdatert

FRIIDRETT

- Det var langt over det vi forventet og håpet på i antall deltakere, sier Even Blikstad i Bardu IL sin friidrettsgruppe.

Tirsdag kveld inviterte de til Steilia opp. Motbakkeløpet ble tatt litt på sparket, og løpet sto ikke på terminlista til friidrettskretsen. Derfor håpet de at de ville få 50 deltakere, hvis været slo til. Været slo slett ikke til, med regnvær over Bardu, men det skremte tydeligvis ikke de løpeglade bort fra et sommerlig alpinanlegg. 93 løpere stilt til start, med stort og smått. Det var godt med deltakere på både herre- og kvinnesiden, samt i de yngre klassene. Klart flest var det av voksne deltakere.

- Det er tydelig at et motbakkeløp som dette har vært etterspurt. Vi traff tydeligvis bra allerede i første forsøk, sier Even Blikstad.

Arrangørene hadde to løypelengde, henholdsvis 400 meter for de yngste og 1600 meter for de voksne. I den lengste løypa var Marte Johansen fra Bardu IL suverent raskest på kvinnesiden med tida 13,12, godt over minuttet foran Heidi Rognli Heimdal på andreplass. I herreklassen ble det langt tettere, med Bardufoss-bosatte Ståle Gjelsten fra Kristiansand løpeklubb som den raskeste. Han løp på 11,11, men fikk kamp om seieren helt inn av Eirik Skåre som bare var sekundet bak over målstreken på toppen av alpinbakken.

- De løp fort, men den som kanskje imponerte oss mest var en 10-åring som løp på 14-tallet. Adrian Strømsør Bygdevoll hadde 14,46, og det var imponerende gjort av en så ung gutt, sier Even Blikstad.

Arrangørene i Bardu IL friidrett ble tatt litt på senga av så mange deltakere, og ser allerede forbedringspotensial foran neste år. For et neste år, det er de temmelig sikre på at det blir etter tirsdagens suksess. Blant annet tenker de å bruke et annet tidtakersystem og få forhåndspåmelding til den neste utgaven av Steilia Opp.

- Det gikk greit nok å arrangere, men vi ser ting vi kan bli bedre på, sier Blikstad.

Den ferske friidrettsgruppa i Bardu IL fikk bare gode tilbakemeldinger fra deltakerne på løypa opp Steilia. De hørte at flere har etterspurt et slikt løp opp bakkene i alpinanlegget.

- Det at vi hadde løypa litt på kryss og tvers på tur oppover gjorde at det ikke bare ble sammenhengende motbakke hele veien. Det fikk vi gode tilbakemeldinger på. Steilia er jo et lokalt landemerke, og et løp her er tydeligvis et etterspurt tilbud. Nå har vi etablert det, sier en fornøyd Even Blikstad.

Powered by Labrador CMS