FINGERAVTRYKK: Alexander Løvberg Karolius (6) fikk laget sitt eget ID-kort med fingeravtrykket sitt på. Fingeravtrykket dukket opp på kortet på magisk vis da politiet sveipet kosten over der han hadde trykket fingeren sin.
FINGERAVTRYKK: Alexander Løvberg Karolius (6) fikk laget sitt eget ID-kort med fingeravtrykket sitt på. Fingeravtrykket dukket opp på kortet på magisk vis da politiet sveipet kosten over der han hadde trykket fingeren sin.

Fikk prøve seg som politi

BARDUFOSS: Politiet inspirerte flere av de unge, håpefulle som hadde møtt opp på torget på Bardufoss på lørdag. Det var første gang politiets dag ble markert i Målselv.

Publisert Sist oppdatert

Sigrid Brovold (7) var en av mange barn som lørdag hadde møtt opp for å bli litt bedre kjent med politiet på Bardufoss. Politiets dag har blitt arrangert over hele landet de siste årene, og for første gang deltar også Midt-Troms lensmannsdistrikt. Med et stort glis om munnen løper Sigrid fra politibil til politibil for å prøvesitte sjåførsetet og snakke med politiet.

- Å bli politi når jeg blir stor, er det jeg har tenkt på at jeg har lyst til. Nå lærer jeg litt mer om hva politiet gjør, og da har jeg bare enda mer lyst, forteller grid bestemt.

Hun tror det beste med arbeidsdagen til politiet må være å kjøre av sted i politibilen i stor fart.

- Det aller beste må jo være å fange tyver. Det er derfor jeg vil bli politi, slår hun fast.

Magiske fingeravtrykk

En som har gjort seg opp samme tanke som Sigrid, er Alexander Løvberg Karolius (6). Han har akkurat fått utdelt et id-kort med fingeravtrykket sitt på.

Alexander Løvberg Karolius (6) fikk laget sitt eget ID-kort med fingeravtrykket sitt på. Fingeravtrykket dukket opp på kortet på magisk vis da politiet sveipet kosten over der han hadde trykket fingeren sin.

- Jeg har ikke noe svart merke på fingeren selv om fingeravtrykket ble svart på kortet, så jeg vet ikke helt hvordan det skjedde. Jeg måtte ta fingeren i panna mi, og trykke den på kortet. Så brukte politiet kosten til å få fram fingeravtrykket, forklarer han.

Han forteller at han har vurdert å bli politi, fordi han vil kjøre fort og fange tyver.

- Derfor er det veldig artig å være her. Jeg har også fått kjøre i politibilen som heter Pernille. Det var veldig morsomt, men den var litt gammel og rusten inni, sier Alexander.

I tillegg til politibilen Pernille fra Salangen hadde politiet også tatt med seg flere andre biler av forskjellig størrelse, snøskuter, fartsmåler, narkohund fra Narko Nord og ikke minst hoppeslott.

Politibilen Pernille fra Salangen må kunne sier å være søstera eller kusina til selveste Pelle. Det dannet seg fort lange køer da ungene fikk muligheten til en liten svipptur i bilen.

En mykere side

Regionlensmann Andreas Nilsen forteller til Nye Troms at en dag som politiets dag er ment å være forebyggende og at den skal gjøre sånn at folk får bli kjent med politiet på en ny måte.

- Det handler om å vise en annen og litt mykere side av politiet. Politiet har mange sider, og da er det fint å få vise fram akkurat det.

Han har gledet seg til å møte mange barn som vil bli kjent med politiet og forhåpentligvis også noen ungdommer.

- Vi har noen med oss som går på politihøgskolen og som akkurat er ferdige der, så det er absolutt mulig å snakke med oss dersom man har spørsmål om utdanninga som kreves for å bli politi også, sier han.

Andreas Nilsen tror det er bra og forebyggende at politiet får møte liten og stor i en litt annerledes og hyggeligere situasjon enn de ofte gjør ellers.

Amanda (5) synes det var stas å få lov til å sitte bak rattet i en helt ekte politibil.

I tillegg til mange mer politirelaterte leketøy hadde politiet også tatt med seg et hoppeslott til torget på Bardufoss. Det var populært.

Powered by Labrador CMS