VISTE FRAM STILARTER: Andrea Elstad Kristiansen og EZ Rider i aksjon under dressurstevnet Målselvdressuren lørdag. Foto: Ivar Løvland
VISTE FRAM STILARTER: Andrea Elstad Kristiansen og EZ Rider i aksjon under dressurstevnet Målselvdressuren lørdag. Foto: Ivar Løvland

Fikk rosett for innsatsen

OLSBORGMOEN: Snart 17 år gamle Andrea Elstad Kristiansen smilte godt etter dressurstevnet lørdag. Sammen med sin tre år yngre bergenser EZ Rider sikret de seg plassering og den første rosetten for innsatsen.

Publisert Sist oppdatert

- Ei plassering her er ren bonus for oss. Det er den aller første for oss i dressurridning, smiler Andrea, etter at hun på EZ Rider red inn til en 3. plass og premieplass av de 14 ekvipasjene som stilte opp i klasse Lett C under Målselvdressuren lørdag.

Plasseringa er hennes aller første på sin 14 år gamle hest som hun kjøpte fra Bergen for bare et halvt år siden. Hesten er av arten rumensk ridehest.

- Jeg falt pladask for ham da jeg kom nedover og så ham, sier jenta fra Storsteinnes.

Hun bruker mye tid på hest, og startet opp allerede som 6-åring med hest. Som 12-åring fikk hun starte som aktiv, og målet er å bli så bra som mulig. Både innen sprang og dressur.

- Jeg driver egentlig mest med sprangridning, men synes også dressurridning er moro, så da stilte jeg opp her, sier Andrea Elstad Kristiansen.

Hun bruker hver eneste dag flere timer på hest. På sin egen EZ Rider trener hun seks dager i uka, og da er det mellom en og to timer de trener sammen. Men hver eneste dag bruker hun nærmere fem timer på hesteinteressen. Det er på Stall Kjærnes ved Tømmerelv at hun da tilbringer tiden sin.

- Det går likevel greit med skolen ved siden av, forsikrer hun med et smil.

For å bli best mulig på hesteryggen tar hun ridetimer hos Ann-Kristin Myrslett, Elin Sørensen og Inger Gåre. Alle tre er godt bevandret innen hestesporten.

- Jeg har lyst å lære mest mulig, og EZ Rider er en veldig rolig hest å holde på med, sier Andrea Elstad Kristiansen, som representerer Midt Troms hestesportsklubb.

Andrea Elstad Kristiansen og EZ Rider i aksjon under dressurstevnet Målselvdressuren lørdag.

Under Målselvdressuren lørdag viste hun fram det som kreves i programmet for Lett C: Skritt, trav, galopp, mellomskritt, mellomtrav og arbeidstrav. Blant annet. Jo høyere i klassene en kommer, blir det stadig flere ting som må vises for dommerne. At innsatsen holdt til en 3. plass og rosett, setter hun stor pris på.

- Det er jeg kjempefornøyd med, stråler hun.

Lørdag var det 58 ekvipasjer med under dressurstevnet til Midt Troms hestesportsklubb på Olsborgmoen. Søndag var det 60 påmeldte til dag to av stevnet. Deltakerne kom fra Nordreisa i nord til Narvik i sør.

Powered by Labrador CMS