FERDIG: Fredag fikk kommunestyret se den ferdige reklamefilmen for Bardu kommune. Fargegjengivelsen på bildet stemmer ikke med filmens egentlige farger. Foto: Malin Cerense Straumsnes
FERDIG: Fredag fikk kommunestyret se den ferdige reklamefilmen for Bardu kommune. Fargegjengivelsen på bildet stemmer ikke med filmens egentlige farger. Foto: Malin Cerense Straumsnes

Fikk se kommunens helt ferske reklamefilm

BARDU: Bunadskledde ryttere i sakte film, spektakulær fjellutsikt og sprek ungdom. Slik skal Bardu lokke folk til kommunen sin.

Publisert Sist oppdatert

Torsdag hadde markedsføringsfilmen til Bardu kommune premiere, og fredag startet kommunestyret med visning av den ferske filmen. Det er rundt ett år siden «Iconic Norway» begynte å produsere filmen som skal reklamere for Bardu kommune. I fjor ble de priset for beste foto for turistfilmer i Cannes. Bardu kommune har investert 400 000 kroner i filmprosjektet som de håper skal rekruttere nye innbyggere. Filmen skal blant annet brukes på ulike arrangementer og deles på sosiale medier. Visninga i kommunestyret endte i applaus fra samtlige medlemmer, og filmskaperne viste at de vet hva de holder på med – selv om ikke alt er like realistisk.

Nasjonalromantisk idyll

Om det er vanlig at bardudølene tar på seg bunaden når de skal ut og ri, er vel heller tvilsomt. Å ri uten hjelm er vel heller ikke å anbefale. Men at det gjør seg på film, er det ingen tvil om. Fra flere vinkler ble unge bardudøler vist i sakte film mens de red i spektakulært bardulandskap. Steilia, Altevatnet, toppturer sommer og vinter, forsvarsaktivitet, gårdsbruk, golfbanen, skiglade og ellers aktive barn og ungdom samt idrettsfasilitetene var noe av det som ble vist i filmen. Da skuterkjøring i fjellet ble vist, smilte ordfører Toralf Heimdal ekstra bredt. Med stemningsfull musikk er det nok mange, både bardudøler og de uten kjennskap til kommunen, som sitter igjen med en følelse av at her er det fint å være. Så vil tiden vise hvor god den er på å lokke folk til kommunen, både som besøkende og som nye bosettere.

Se hele filmen her.

Powered by Labrador CMS