LANG TUR: Cecilia Pettersson fra Jukkasjärvi IF i Sverige. Foto: Ivar Løvland
LANG TUR: Cecilia Pettersson fra Jukkasjärvi IF i Sverige. Foto: Ivar Løvland

Fikk stor deltakelse nok en gang

RUSTAHØGDA: Førjulsrennet er blitt en tradisjon for langrennsfolket. Lørdag var det 370 av dem som stilte opp på Bardufoss.

Publisert Sist oppdatert

LANGRENN

– Det at vi er midt i kretsen gjør at det blir ganske kort å kjøre for alle. Beliggenheta vår har nok mye å si, sier rennleder Rolf Lundamo.

Han er svært glad for at hele 370 løpere var påmeldt til lørdagens renn, men igjen holdt kulda på å stikke kjepper i hjulene for arrangementet. Det var 18 minusgrader på stadion tidlig lørdag, men da temperaturen steg tilstrekkelig, bestemte arrangørene i BOIF ski sammen med de teknisk delegerte at det ble renn. For en time før start, viste gradestokken 14,2 minus.

– Førjulsrennet er blitt en flott tradisjon, men uten at alle de frivillige stiller opp her og arrangører renn omtrent midt i julestria, hadde det ikke gått an. Alle de frivillige fortjener masse ros for jobben som legges ned, sier Rolf Lundamo.

Fra Kiruna

Lørdag kunne han glede seg over ei busslast med løpere fra Kiruna-traktene. 15 løpere gikk fra Jukkasjärvi IF, og for dem er rennet på Bardufoss før jul blitt en flott tradisjon rett før julehøytida.

Cecilia Pettersson fra Jukkasjärvi IF i Sverige.

– Vi har vært her mange ganger, og det er alltid flotte forhold og gode arrangement her. Kulde er vi vant til, så det betyr ingenting, smiler Cecilie Pettersson fra den svenske klubben.

Kort tur

De reiste 05.30 fra Kiruna med buss for å gjøre unna de 25 milene til Bardufoss. Men det er ingenting for dem.

– Nei, det er bare en konkurranse som er nærmere for oss fra Kiruna, så det er egentlig ikke så lengt å reise hit, forteller hun.

Det er samholdet og det sosiale som betyr mest for løperne i klubben hennes.

– Når vi nå er ferdige her, kan «tomten» bare komme, smiler hun.

Powered by Labrador CMS