Georg (12) ble skadd på sykkeltur i Finnmark:

VILLE MOTIVERE: Arctic Race-ledelsen ville motivere den unge syklisten, og Georg har ikke blitt skremt fra å sykle igjen. Foto: Privat
VILLE MOTIVERE: Arctic Race-ledelsen ville motivere den unge syklisten, og Georg har ikke blitt skremt fra å sykle igjen. Foto: Privat

Fikk storfint sykkelbesøk på sykehuset

MÅLSELV: Han skulle egentlig syklet Arctic Challenge. Men en trimtur gjorde Arctic Race-opplevelsen en helt annen enn først tiltenkt for Øverbygd-gutten.

Publisert Sist oppdatert

Arctic Race of Norway inntok i forrige uke Finnmark, og det var ikke bare sykkeleliten som stilte til start. Flere sykkelløp i ulike aldersklasser ble avviklet i forbindelse med sykkelfesten. Georg Rydningen Martinsen (12) fra Øverbygd, som er medlem av Tromsø cykleklubb, gledet seg til å delta i sykkelløpet Arctic Challenge i Alta.

– Sida vi skulle på ferie til Hammerfest i år, så det passet helt perfekt for å delta på Arctic Challange i Alta i år, forteller den unge syklisten.

Sykkelturen det gikk galt

Men til startstreken kom Georg seg ikke på to hjul. På en sykkeltur sammen med faren og broren omtrent så langt nord en kommer her til lands i forrige uke, gikk det galt.

– Jeg syklet bakerst, mens pappa syklet i midten. Jeg lå egentlig litt for nært bakhjulet hans. Da han bremset opp, registrerte jeg for seint temposkiftet, forteller han.

Georgs sykkel traff farens bakhjul i stor fart.

– Det hele gikk veldig fort, og så havnet jeg i grøfta, forteller han

Måtte opereres

Etter sykkelkollisjonen og et hardt møte med grøfta, ble det ambulanse til Honningsvåg og ambulansehelikopter til sykehuset i Hammerfest. Der ble det slått fast at Georg hadde knekt armen to plasser, knekt ei fortann og fått skader på lunge og milten. Med gips på hele armen og etter to operasjoner, måtte han trekke seg fra sykkelkonkurransen han hadde gledet seg til. Turen sammen med bestefaren for å se den tredje Arctic Race-etappen, som hadde innspurt i Hammerfest, ble han også forhindret fra å se live. Mora Siri Rydningen kontaktet sykkelarrangementet for å høre om det var mulig å finne på noe som kunne oppmuntre Georg. Da Arctic Race-ledelsen ble kjent med Georgs sykkelulykke, fant de ut at de ville gi han et skikkelig plaster på såret.

: Georg fikk ei signert trøye av Knut-Eirik Dybdal og Dag Otto Lauritsen, som var signert av dem begge og i tillegg av Thor Hushovd og etappevinneren i Hammerfest.

Sjefen selv, Knut-Eirik Dybdal, tok med seg sykkelkommentator og tidligere proffsyklist Dag Otto Lauritsen på sykebesøk til Georg.

– Det var et veldig bra besøk, forteller Georg stolt.

Oppmuntret av Dag Otto

De hadde med seg en gave de håpet han vil bruke på sykkeltur når skadene er helet.

– De hadde med seg ei Arctic Race-skjorte til meg. Den var signert av Knut-Eirik, Dag Otto, og i tillegg av Thor Hushovd og syklisten som vant Hammerfest-etappen, forteller han fornøyd.

Lauritsen og Dybdal har fortalt til avisa iFinnmark at de bestemte seg for å besøke Georg, fordi de syntes det var trasig at han ikke fikk følge sykkelrittet eller stille i amatørrittet i Alta.

– Det er en ung framtidig syklist, her måtte vi stille opp og motivere han, sa sistnevnte til iFinnmark.

Skal tilbake på sykkelen

Til Nye Troms sier Georg at ulykka ikke har skremt han fra å sette seg på sykkelen igjen.

– Nei, jeg er ikke blitt redd for å sykle igjen etter dette, så kommer til å være som før. Men jeg blir nok å være mer bevisst på sikkerhet enn jeg har vært før. Jeg håper at jeg kan delta i Arctic Challange til neste år, men det kommer selvfølgelig litt an på hvor løpet skal være. Jeg håper Arctic Race kommer tilbake til Troms neste år, sier øverbygdingen, som nå er skrevet ut av sykehus og mandag var på tur hjem.

Arctic Race-ledelsen ville motivere den unge syklisten, og Georg har ikke blitt skremt fra å sykle igjen.

Powered by Labrador CMS