UBEHAGELIG: Ottar Kvaal synes det er ubehagelig at han på mail fikk tilsendt opplysninger om en annen persons privatøkonomi da han kun ønsket å få vite mer om en bolig til salgs.
UBEHAGELIG: Ottar Kvaal synes det er ubehagelig at han på mail fikk tilsendt opplysninger om en annen persons privatøkonomi da han kun ønsket å få vite mer om en bolig til salgs.

Fikk tilsendt personlige opplysninger om en annen

BALSFJORD: Ottar Kvaal reagerte med vantro da han fra et advokatfirma fikk tilsendt opplysninger om en annen persons private økonomi.

Publisert Sist oppdatert

I forrige uke kom Ottar Kvaal over et hus til salgs, som han ble interessert i å få vite litt mer om. Han tok kontakt med personen som sto oppført som kontaktperson for å få tilsendt prospekt og informasjon om huset, som skal ligger ute for tvangssalg.

Overrasket

Da han fikk tilsendt informasjonen som han hadde bedt om, fulgte det også med en grunnbokutskrift som tar for seg huseierens pengeheftelser og betalingsanmerkninger.

– At man blir informert om at dette er et tvangssalg, er jo greit nok, men å få forelagt private opplysninger om ubetalte regninger synes jeg er veldig rart. Det er ikke alle opplysninger som andre folk skal kunne få tak i, og her kan jeg ikke skjønne hva eventuelle kjøpere skal med disse opplysningene, sier Kvaal.

Kvaals umiddelbare tanke var at han hadde fått tilsendt dokumenter som det ikke var meningen at han skulle få.

– Jeg vet ikke hva som er vanlig standard, men jeg kan ikke tenke meg at dette er informasjon som skal forelegges en kjøper. Det virker i så fall veldig merkelig og trist for meg. Dette er ikke informasjon man har bruk for, sier Kvaal.

Mobbing

At det hadde vært ubehagelig for han selv dersom det var slike opplysninger om han som ble delt med andre, er han ikke i tvil om.

– Jeg synes det hadde vært helt forferdelig om jeg hadde slitt med økonomien, og så hadde private opplysninger om min økonomi blitt delt med tilfeldige personer på den måten.

Han tenker at det må være ille nok for noen å måtte gå gjennom et tvangssalg, uten at deres personlige opplysninger også skal deles med alle som ber om informasjon om boligen.

– Og jeg kan jo dele opplysningene med hvem som helst. Her må det være gjort en grov feil, og jeg tenker at dette er mobbing av en privatperson, sier Ottar Kvaal.

Vanlig prosedyre

Nye Troms har vært i kontakt med advokatfirmaet som står for salget av boligen. De informerer om at det er vanlig praksis for dem å sende ut en grunnbokutskrift når de sender ut informasjon om boligen som skal selges. Dette fordi tinglyste forpliktelser skal informeres om, og at dette er relevant informasjon for kjøper.

Ottar Kvaal blir overrasket over at informasjonen han har fått tilsendt om boligeiers økonomi ikke er sendt til han ved en feil.

– Jeg var sikker på at dette var sendt med en feil, men hvis det er slik at dette er vanlig prosedyre, synes jeg det er noe alvorlig galt med praksisen. Da må jo deler av dette kunne tas ut eller sensureres, sier Kvaal til Nye Troms.

Powered by Labrador CMS