GJERTINDEN: Det var ikke mange som ble med på turlagets fellestur til Gjertinden, men det ble en fin tur likevel. Foto: Balsfjord turlag
GJERTINDEN: Det var ikke mange som ble med på turlagets fellestur til Gjertinden, men det ble en fin tur likevel. Foto: Balsfjord turlag

Fin tursommer i Balsfjord

BALSFJORD: Leder i Balsfjord turlag, Helmer Hemmingsen, melder om en flott tursommer i Balsfjord. Neste helg inviterer han til tur opp Middagstinden.

Publisert Sist oppdatert

En god del av årets topptursesong er allerede unnagjort. Leder i Balsfjord og omegn turlag, Helmer Hemmingsen, er godt fornøyd med tursommeren så langt. Han har på forskjellige topper sett at mange har snøret på seg turskoene i løpet av de siste ukene.

– Det er veldig positivt. Jeg var gående opp på Haugafjellet her om dagen. Det var det veldig mye folk som hadde vært. Det er kjempebra, sier turentusiasten Hemmingsen.

Vær og vind

Han forteller at været spiller inn en god del for hvor mange som blir med på de forskjellige av de 22 fellesturene som arrangeres av turlaget i løpet av sommeren. Det som imidlertid spiller en enda større rolle enn været, er om toppen som skal bestiges, er en del av ti på topp.

– Det er noen som er med å gå uansett vær, men på de høyeste toppene er det greit om det ikke ligger så mye tåke. Ti på topp er likevel det som har mest å si for hvor mange vi får med oss, sier Hemmingsen.

Gjertinden

For et par helger siden arrangerte turlaget tur til Gjertinden. Da var det fire stykker som var med å gå.

– Den toppen er ikke en del av ti på topp, og det er noe som opptar mange, sier Hemmingsen og legger til at de i fjor passerte 10 000 registreringer på de ti toppene som var med.

Turen til Gjertinden var vellykket likevel.

– Det var et kjempefint turvær den dagen, bare man kom over skodda. Vi brukte åtte timer på hele turen, sier han.

Middagstinden

Førstkommende søndag arrangerer turlaget en tur til Middagstinden i Lakselvdalen.

– Den er med i ti på topp, så da regner jeg med at det blir bra oppslutning. Toppen er på 1072 meter, så den er bra høy.

Han beregner 6-7 timer til hele turen. Det blir oppmøte ved Fjellås bru i Lakselvdalen.

– Det er en jevnt bratt tur som stort sett alle kan være med på. Vi går i et passelig rolig tempo, sier han.

Seinere i høst arrangeres fellestur til Russetinden, som ikke er med i ti på topp, fordi det er en litt for hard tur til det.

– Siden den ikke kan være med i ti på topp, arrangerer vi fellestur i stedet. Den pleier å være populær. Det er litt seinere i høst, men det er ei god stund igjen av tursesongen ennå, sier Hemmingsen til Nye Troms.

Powered by Labrador CMS